Articole Comunicat de presa

Momente ideale de băut vin rose primăvara asta

Evident, poţi bea vin rose după bunul plac, în orice anotimp doreşti, dar parcă primăvara, cu starea aceasta frumoasă, de reînviere a naturii, îţi face poftă de un vin delicat, aromat şi exuberant!
De ce vin rose primăvara? Pentru că aromele lui, bineînţeles, în funcţie şi de particularităţile de soi şi de terroir, aduc şi ele primăvara în pahar.
Vei găsi, într-un vin rose, note de fragi, zmeură, uneori, şi de trandafir, cireşe, caise, măceşe, alături de alte arome. În funcţie de vin, pot fi citrice, alte fructe exotice precum fructul pasiunii, mango, lychee, vanilate, de migdale ş.a.
În plus, este un vin versatil, astfel că îi poţi asocia multe preparate!
Aşa că ne-am gândit să-ţi dăm câteva recomandări cu momentele în care un vin rose este ideal şi cu ce să îl asociezi culinar.
Seara cu partenerul/partenera. Cu fructe de mare, sushi
Fă-i o surpriză fără motiv jumătăţii tale sau celui/celei pe care vrei să o impresionezi. O cină romantică e binevenită, fie că eşti la începutul relaţiei, fie că vrei să îi aminteşti cât îl/o preţuieşti.
Bun, de ce vin rose? Poate chiar un spumant? Pentru că rose-ul, dacă mai are şi bule, poate da startul unei cine reuşite, pornind de la eleganţa culorii, buchetul olfactiv şi gustativ diafane, fructat-florale.
Îţi recomandăm un Pinot Noir rose, demisec, Tectonic de la Crama Gîrboiu. Impresionează, de la început, prin culoare, apoi prin notele de fragi şi zmeură, cireşe albe şi ceva citrice şi gustul cu aceleaşi nuanţe, elegant şi vibrant. Este şi un rose medaliat, nu ai cum să dai greş cu el!
De însoţit cu nişte creveţi uşor picanţi la tigaie sau un risotto cu creveţi, un mix de fructe de mare, poate şi nişte sushi. Prospeţimea şi notele sale merg foarte bine cu fructele de mare. Şi să nu uităm că acestea sunt şi afrodisiace!
Mai poţi opta pentru Bacanta cu arome de primăvară, fragi, zmeură, caise şi exotice de lychee, mango şi fructul pasiunii. Elegant şi complex!
Este foarte potrivit cu paella cu fructe de mare, ton ȋn crustă de susan, poate şi homar dacă vreţi ceva mai sofisticat!
La un brunch cu fetele. Cu salate, platouri asortate, mîncăruri uşoare
Ştim, ştim, din cauza condiţiilor impuse de pandemie, grupul vostru nu poate fi aşa de mare ca pe vremuri, dar asta nu înseamnă că nu vă puteţi bucura de un vin rose acasă sau la terasă, în cerc restrâns.
Pentru acasă, îţi recomandăm Rosé-ul Livia din Cabernet Sauvignon, cum altfel, dacă nu cu nume tot feminin pentru clinchete între fete! Este un vin rose diafan, cu note de măceşe, citrice şi tuşe vanilate. Ideal pentru o după-amiază veselă!
De asortat că tot sunteţi între fete şi nu mâncaţi greu, cu salate cu pui, mediteraneene, mîncăruri uşoare.
Merge foarte bine şi cu un platou cu brânzeturi proaspete, moi, ar merge şi un brie, însă nu tari sau semitari. Nişte fructe de primăvară, migdale, nuci, câteva feliuţe de prosciutto crudo fine şi crackers pot completa frumos acest platou.
Şi quiche-urile sunt binevenite.
Masa de Paşte! La antreuri, drob şi deserturi
Ştim, ştim, lângă miel şi cozonac, vei spune că vinul roşu este baza meselor de Paşte. Dar să nu fim mai catolici decât Papa, crede-ne pe cuvânt, friptura fragedă de miel, dacă nu este prea gras, merge bine foarte bine cu vin rose.
La fel şi drobul. Şi ghici ce? Chiar şi cozonacul!
Încercaţi friptura de miel cu mirodenii sau ierburi de Provence, dar şi cozonacul cu Bacanta Fetească Neagră Rose, de mai sus, ne veţi mulţumi!
Complexitatea notelor sale fructate roşii, de primăvară-vară îmbinate cu cele exotice onorează cu mare eleganţă şi mâncărurile noastre festive!
Şi, bineînţeles, rose-ul este bun însoţitor al aperitivelor de sezon cu ouă, brânzeturi, legume, aromele sale potenţând gusturile proaspete.
Şi pentru că tot am amintit de un spumant, atât la cina romantică, cât şi la brunch, şi la masa de Paşte este o ocazie excelentă pentru a te bucura de efervescenţa lui în familie!
Deserturile vanilate, tartele cu fructe de primăvară se vor mula perfect pe aromele parfumate de cireşe, zmeură şi coacăze negre şi frumoasa perlaţie ale unui Cuartz brut din Pinot Noir!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *