Uncategorized

Povestea argintului

Cand rosteam cuvantul argint in copilarie se producea magia: imi imaginam flori de gheata peste care cade lumina sa le dea viata si stralucire. Sunt oameni carora le plece mai mult argintul, chiar daca este considerat fratele mult mai sarac al aurului. Argintul apare in colinde: oamenii harnici isi duceau graul sa fie macinat la morisca de argint, in peisajul hibernal atat de iubit de copii, in razele lunii care poleiesc noaptea.
Mai tarziu oamenii au inventat pahare de argint, lingurite de argint fiindca acest metal pretios are capacitatea de a distruge microbii.
La mesele nobililor argintul era la mare cinste. Vesela de argint functiona ca masura a opulentei, ceasuri de aur sau de argint erau scoase din buzunar cu mandrie, functionand si ca instrumente de masurare a timpului, dar si ca blazon de noblete pana au aparut bratarile.
Monezi de argint erau ingropate sau pastrate in cutii. Din acele vremuri cu domnite si cavaleri, cu copiii plecati la colindat, cu macinarea graului si painea coapta pe vatra acasa oamenii au pastrat argintul si si-au facut rezerve de valori. Ma topesc dupa lampile de argint fiindca si lumina lor mi se pare magica!
Daca in trecut se putea foarte bine cumpara cu argint tot ce doreai, in prezent, daca vrei sa valorifici bijuterii si obiecte din acest metal pretios, urmaresti anunturile: cumparam argint intri pe site-ul casei de amanet si evaluezi singur bunurile sa stii cati bani ai de luat.
Sa zicem ca ai o lampa de argint (visez sa-mi cumpar una si in fiecare seara de iarna sa beau un ceai la lumina ei cu cei dragi!!) de 999k care cantareste 1500 grame. In cazul in care o amanetezi fiindca ai nevoie de bani, te alegi cu suma de 2625 de lei, dobanda zilnica fiind de 5,25 de lei.
Trebuie sa recunosti ca primesti un pret corect pentru obiectul tau de valoare si solutia este viabila cand nu exista iesire din situatia financiara precara!
La casa de amanet poti vinde si lingouri din argint, bijuterii deteriorate care stau in cutii de ani de zile, monede, ceasuri si orice fel de obiecte din argint.
Un kilogram de argint de 800k iti aduce 1200 de lei in buzunar si poti strange foarte usor acesta cantitate fiindca nu este om sa nu aiba in casa o bratara din argint, un inel, lingurite de argint si lantisoare.
Este foarte bine ca exista o unitate care functioneaza legal unde omul sa isi poata duce valorile si pleca acasa cu banii de care are nevoie.
Am vazut oameni disperati rugandu-se de persoane particulare sa cumpere de la ei bijuterii si fiind refuzati, iar nevoia de bani era acuta sau cumparand pe un pret de nimic fiindca profitau de situatia omului.
La casa de amanet nu este asa, fiindca pretul este fix si la vedere, omul isi evalueaza singur bunurile, vede dobanda zilnica si alege sa vanda sau sa amaneteze bunuri la valoarea de bani de care are nevoie.
Argintul pe care il ai in casa, iti aduce bani cand ai nevoie fiindca magia lui functioneaza si in zilele noastre. Visez sa traiesc o poveste de iarna fericita la lumina unei lampi din argint…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *