Articole

Implementeaza cum vrei tu serviciile SEO!

 
O agentie de marketing online va sti exact cum sa scoata in evidenta tot ce doreste firma respectiva a clientului care apeleaza la serviciile oferite de o agentie marketing online. Publicitatea in 2020 are noi target-uri, iar partenerii vor fi mult mai atrasi prin intermediul si cu ajutorul unor campanii ppc.
Search Engine Optimization (SEO) este procesul de imbunatatire a volumului sau a calitatii traficului unui site web prin intermediul motoarele de cautare. SEO este o abreviere pentru “optimizare pentru motoarele de cautare”. Se mai folosesc si termenii “optimizare site” si “optimizare SEO”. Cu cat un site este mai bine pozitionat in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare, cu atat acesta va avea mai multi vizitatori. Optimizarea vizibilitatii unui site web in Google consta in prezenta site-ului in cadrul tuturor acestor tipuri de cautari. Ca strategie de marketing pe Internet, SEO ia in considerare felul in care functioneaza motoarele de cautare si ceea ce oamenii cauta pe Internet (cuvinte cheie).
Conform unui raport din 2018 realizat de BrightEdge, cautarea organica este principala sursa de trafic pentru site-uri web la nivel global. Google genereaza aproximativ 80%- 90% din traficul de cautare de pe mobil.
Optimizarea unui site web implica in primul rand editarea continutului si codului sursa a paginilor, pentru a le mari relevanta, prin obtinerea unei anumite densitati a cuvintelor cheie si prin eliminarea factorilor care impiedica o buna indexare a paginilor web in Google (SEO on-page/ SEO on-site).
Deoarece tehnicile promovare SEO implica, de multe ori, modificarea codului sursa a site-ului, acestea pot fi imbinate cu servicii de programare. De asemenea, SEO implica si o promovare a site-ului in bloguri, ziare online si reviste online. Se obtin astfel linkuri de pe alte site-uri catre site-ul promovat, adica backlinkuri (SEO off-site). Fie ca lucrezi pe cont propriu, fie ca apelezi la o agentie care ofera servicii SEO, pentru ca rezultatele sa inceapa sa fie vizibile este nevoie de eforturi constante, timp de 6 luni pana la 1 an. Partea buna este ca, odata ce ai obtinut pozitii de top, nu trebuie decat sa le mentii, actualizand continutul periodic si obtinand linkuri externe de pe site-uri cu autoritate. Din acest motiv, atunci cand vorbim despre servicii SEO, termenul de “campanie” nu se aplica, acesta fiind un proces permanent, de lunga durata, cu rezultate la fel de durabile. Pe de alta parte, din momentul in care nu mai investesti bani intr-o campanie PPC, pur si simplu, site-ul tau nu mai apare printre rezultatele platite. In prezent, oamenii folosesc Internetul ca principala sursa de informare. Chiar si atunci cand vor sa cumpere un produs, intai consulta recenzii si pareri ale altor consumatori. Acest lucru poate fi in avantajul tau, daca le oferi continut valoros, care sa ii ajute sa ia decizia de cumparare. In timp, vei deveni o autoritate in domeniu, ceea ce va face ca brand-ul tau sa capete notorietate si sa fie privit cu incredere.
Printre metodele de obtinere a backlinkurilor se numara: publicare de advertoriale pe site-uri si bloguri relevante, din acelasi domeniu de activitate, publicare de comunicate de presa, plasare bannere care contin link catre site-ul promovat, plasare linkuri catre site-ul promovat in blogroll-ul sau footerul unui website partener.
 
 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *