Articole

Efectul apei dure asupra vietii ficaruia dintre noi

Din ce in ce mai des ajunge in casa noastra o apa nu tocmai sanatoasa si de asemenea cu o duritate destul de ridicata. Se intampla acest lucru atat de des incat nu ne mai atrage atentia culoarea un pic mai schimbata a acesteia sau gustul puternic de clor. Trebuie insa sa nu trecem cu vederea aceste aspecte, deoarece apa dura ne afecteaza atat sanatatea cat si electronicele si electrocasnicele pe care le detinem. Tocmai din aceste motive este indicat sa instalam un dedurizator de apa cu ajutorul caruia sa scapam de apa dura si sa consumam o apa cat mai sanatoasa.

Pentru a afla daca apa care ajunge in casa ta este sau nu apa dura, ai posibilitatea sa faci urmatoarele teste:

1. Testul paharului

Acesta este un test foarte simplu, trebuie sa speli un pahar de sticla si sa il lasi la uscat. Dupa ce apa s-a scurs complet si paharul este uscat, analizeaza aspectul acestuia la lumina. In cazul in care prezinta pete albicioase, acestea sunt depunerile de saruri minerale care fac apa sa devina dura. Asadar, apa care ajunge in casa ta este apa dura.

2. Kit pentru testarea duritatii apei

Exista in comert o serie de teste special concepute pentru a masura duritatea apei. Gasesti astfel de kit-uri si in magazinul online al celor de la Bewater. Pe scurt, acestea presupun niste benzi de testare care, odata introduse in apa, se coloreaza in functie de nivelul de duritate al apei.

3. Analizarea apei intr-un laborator specializat

Pe buletinul de analize vor fi trecute cifrele care descriu duritatea apei in grade germane. In cazul in care, sunt identificate peste 15 grade germane, apa este considerata dura.

Dupa cum am specificat si in primul paragraf, apa dura poate crea probleme de sanatate, care in timp se pot agrava. Sa vedem care sunt zonele corpului cele mai afectate de apa dura.

1. Efectele apei dure asupra pielii

Apa dura poate avea efecte negative asupra pielii, mai ales in cazul in care vorbim despre o piele sensibila. Avand in vedere ca apa dura face sapunul sa se dizolve mai greu, mai multe reziduuri vor ramane pe piele. Aceste reziduuri acopera porii, ceea ce poate cauza acnee sau diferite inflamatii.

Pe de alta parte, duritatea apei usuca pielea si, poate creste riscul aparitiei eczemelor la bebelusi.

2. Efectele apei dure asupra parului

Efectele apei dure sunt vizibile si in cazul parului, care devine tern si capata un aspect neingrijit. Cel mai mult este afectat scalpul, care poate intampina iritatii. De asemenea, mineralele din apa dura raman pe firul de par, ceea ce il usuca si ii reduce semnificativ stralucirea.

Pentru a evita aceste probleme, alege sa testezi apa care ajunge in casa ta si in caz de nevoie achizitioneaza si instaleaza un dedurizator de apa. Este indicat sa instalam un dedurizator de apa chiar si in cazul in care in urma testelor nivelul de duritate al apei nu este amenintator de mare, pentru a preveni neplacerile ulterioare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *