Uncategorized

Alege o varianta mai curata pentru energie

Energia electrica este o sursa tot mai folosita de energie la oras, dar isi face usor loc si prin zonele rurale. Foarte multe persoane renunta la ideea traditionala de a se incalzi cu lemne sau cu gaze naturale, in favoarea energiei electrice mai ales obtinuta prinalte mijloace. Motivul este pe cat se poate de simplu: Energia verde este mult mai curata si poate fi obtinuta si “gratuit” daca alegi sa investesti inteligent.

Pe site-ul e-acumulatori.ro am gasit o gama foarte mare de sisteme fotovoltaice on-grid, la preturi pentru toate buzunarele.

Ce sunt sistemele fotovoltaice on-grid?

Un sistem fotovoltaic on grid este un sistem conectat in paralel la reteaua publica, iar atunci cand energia produsa de panourile fotovoltaice este insuficienta, surplusul necesar este furnizat de reteaua de distributie a energiei electrice. Sistemele fotovoltaice on grid nu au acumulatori, iar energia electrica produsa pe durata zilei este utilizata pentru consum propriu sau se injecteaza in retea pentru a fi utilizata de alti consumatori. Intrucat invertorul ON-GRID este legat in paralel cu reteaua, consumatorii pot sa ia o parte din energia produsa din panouri si restul din reteaua nationala. Daca se doreste, invertorul ON-GRID poate limita productia de energie la valoarea consumului, iar astfel nu este neaparat necesar contractul cu furnizorul de energie. Este solutia ideala pentru companii care au consum major in timpul zilei, astfel avand posibilitatea de a reduce factura la energia electrica cu peste 75%.

Acest sistem este compus din mai multe componente care alcatuiesc intregul sistem:

Panouri fotovoltaice:

– panourile fotovoltaice au rolul de a capta radiatia solara si de a o transforma in energie electrica;

– fiind garantate pe o perioada de 10 – 30 de ani, panourile sunt realizate din materiale de inalta calitate (sticla, aluminiu, polimeri cu rezistenta sporita la imbatranire), si indeplinesc toate standardele europene;

Structura de sustinere:

– este un element important al unui sistem fotovoltaic, asigurand fixarea panourilor fotovoltaice pe toata durata de folosinta a sistemului;

Cablu solar si conectori:

– cablul solar transporta energia electrica produsa de panouri catre invertor;

– cablul este acoperit cu o manta dubla din polimer cu rezistenta ridicata la tractiune si radiatii UV;

– miezul cablului este realizat din cupru stanat, in scopul stoparii oxidarii acestuia in timp;

– conectorii sunt realizati din polimeri cu rezistenta ridicata la tractiune si radiatii UV. Acestia avand gradul de protectie IP 67, asigura protectia contactelor electrice fata de apa si de particule de praf.

Invertorul ON GRID:

– invertorul on grid are rolul de a transforma energia electrica produsa de panourile fotovoltaice sub forma de curent continuu in curent alternativ si de a injecta energia transformata in reteaua electrica nationala.

Protectiile circuitelor:

– descarcatoarele de tensiune sunt folosit atat pe circuitul de curent continuu, cat si pe circuitul de curent alternativ.

– acestea au rolul de a proteja instalatia in cazul aparitiei unor supratensiuni nedorite, produse de descarcari atmosferice (fulgere) sau defectiuni produse in sistemul electro-energetic national.

– intrerupatoarele sunt folosite pentru a deschide circuitele automat.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *