Comunicat de presa

Studiu Autovit.ro: Femeile vs. Bărbații în achiziția unei mașini

Consumul, de două ori mai important pentru femei. Puterea motorului și brandul, de două ori mai importante pentru bărbați

  • Vechimea autoturismelor este principalul criteriu de achiziție pentru ambele sexe
  • Femeile, mai interesate de utilitatea autoturismelor, în timp ce bărbații sunt mai atenți la aspectul autoturismului
  • Femeile aleg mașinile de oraș de 3.000-5.000 euro, bărbații preferă mașinile de familie de 7.500-15.000 euro
  • SUV-urile, pe locul 2 în topul preferințelor atât pentru femei, cât și pentru bărbați

Comunicat de presă

București, 7 martie 2019

Femeile iau în considerare ca prim criteriu, atunci când aleg ce mașină să cumpere, vechimea acesteia. 26% dintre respondente au menționat acest aspect ca fiind cel mai important, imediat după situându-se prețul automobilului (19%), arată un studiu realizat de Autovit.ro în luna februarie a acestui an, pe un eșantion de 3.700 respondenți, vizitatori ai categoriei “automobile” de pe platformă. În clasament urmează nivelul de siguranță (11.5%), fiabilitatea (11%) și consumul (10%).

În ceea ce privește bărbații, vechimea și fiabilitatea sunt principalele criterii de achiziție și contează în aceeasi măsură pentru câte un procent de 19% dintre respondenți.Topul este continuat de preț (16%)marca mașinii (13%) și nivelul de siguranță (10%).

Conform studiului, în topul brandurilor auto deținute de majoritatea femeilor se numără Volkswagen (22%), urmat de Opel (11%), Ford (9%) și Audi (7%). Dacă facem referire la intenția de achiziție a femeilor, acestea ar dori să se îndrepte către Volkswagen (20%), BMW (9%), Audi (9%), Opel (8%) și Ford (7%).

Întrebați ce mașini dețin în prezent, bărbații au răspuns cu Volkswagen (22%), Opel (9%), Audi, Ford (8.7%) și Dacia (8%) și intenționează să-și achiziționeze Volkswagen (19%), Audi (13%), BMW (11%), Skoda (8%) sau Mercedes-Benz (7%).

44% dintre femei își caută o mașină de până în 5.000 de euro

Întrebate ce tip de mașină preferă, 43% dintre femei au spus că preferă un automobil mic, potrivit pentru traficul urban. 23% dintre respondente au indicat că apreciază un SUV, pe când 22% ar alege o mașină de familie. Majoritatea bărbaților (35%), în schimb, favorizează în primul rând mașinile de familie, iar 28% dintre ei înclină mai degrabă către un SUV sau mașină de oraș/compactă (19%).

La capitolul motorizare, 51% dintre femei preferă autoturismele pe benzină, pe când același procentaj de bărbați a declarat că preferă cele cu motorizare diesel.

În ceea ce privește prețul, bărbații sunt dispuși să investească de două ori mai mult într-o mașină decât femeile – 19% dintre aceștia ar înclina să plătească între 10.000-15.000 euro, urmați îndeaproape de cei care s-ar situa la pragul de 7.500 și 10.000 de euro (18%) și cei care ar da între 3.000 și 5.000 de euro (17%). Pe de altă parte, cele mai multe dintre femei (25%) vor să investească între 3.000 și 5.000 de euro pentru un automobil, iar 19% dintre acestea preferă să dea sub 3.000 de euro, în timp ce 16% ar trece pragul de 7.500 de euro.

La capitolul culori, autoturismele negre sunt preferate de ambele sexe, însă pe locul doi în topul preferințelor se află autoturismele roșii pentru femei, respectiv autoturismele albastre pentru bărbați.

Când vine vorba de principalele surse de informare, atât femeile, cât și bărbații preferă să se documenteze în mediul online (46% dintre bărbați și 41% dintre femei aleg Autovit.ro ca principală sursă de informare, urmată de alte surse online). Privind sfaturile primite de la prieteni, cunoscuți și familie, femeile au tendința să ceară ajutorul apropiaților de două ori mai mult decât bărbații.

Despre Autovit.ro

Autovit.ro este cea mai  mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de  mașini noi și second-hand, cu peste 2 milioane de vizitatori lunari și peste 1000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei. Potrivit unui studiu Unlock Market Research, 78% dintre românii interesați de domeniul auto au folosit Autovit.ro pentru a vinde sau a cumpăra o mașină.

Aparținând OLX Group și cu o experiență de 18 ani pe piața din România, Autovit.ro consolidează relațiile între vânzători și cumpărători și oferă acces la informații de încredere și consultanță asupra vânzărilor de autoturisme, camioane, autoutilitare, motociclete, utilaje de construcții, mașini agricole și piese auto second-hand.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *