Uncategorized

Ce sunt statiile de incarcare vehicule electrice

Chair daca masinile electrice sunt inca un produs destul de nou pe piata internationala si cea Romaneasca, asta nu a impiedicat producatorii sa nu scoata statii de incarcare vehicule electrice, care sa poata fi cumparata de catre posesorii automobilelor electrice.

Cele mai faimoase vehicule de acest fel sunt Tesla, care nu sunt tocmai accesibile pentru orice. Insa producatorii auto din intreaga lume au lansat mai multe autovehicule care sa functioneze pe energie electrica. Spre deosebire de masinile traditionale, cele electrice nu folosesc deloc benzina si se incarca folosind statiile electrice.

Ce este o statie de incarcare electrica?

O statie de incarcare a vehiculelor electrice este un echipament care conecteaza un vehicul electric (EV) la o sursa de energie. Scopul este acela de a reincarca autovehicule electrice, vehicule electrice de vecinatate si hibride plug-in. Unele statii de incarcare au caracteristici avansate, cum ar fi contorizarea inteligenta, capacitatea celulara si conectivitatea la retea, in timp ce altele sunt mai elementare.

Statiile de incarcare se numesc, de asemenea, echipamente de alimentare cu vehicule electrice (EVSE) si sunt furnizate in locurile de parcare municipale de catre companiile de utilitati electrice sau în centrele comerciale de vanzare cu amanuntul de catre companiile private.

Aceste statii ofera conectori speciali care se conformeaza diverselor standarde de conectori de incarcare electrica. Taxele pentru utilizarea EVSE variaza de la rate fixe lunare sau anuale la rate per kWh pana la rate orare. Statiile de incarcare pot fi gratuite si, de obicei, sunt subventionate de catre administratia locala. Diferitele tipuri de EVSE ofera viteze diferite de incarcare.

Statiile de incarcare de nivel 1 utilizeaza un conector de curent alternativ (AC) de 120 volti (V) si necesita un circuit dedicat, oferind circa 5 mile de raza pentru fiecare ora de incarcare. Statiile de nivel 2 se incarca printr-un conector de alimentare de 240V, care necesita instalarea unui dispozitiv de incarcare sau se apeleaza la incarcare publica. Statiile de nivel 2 ofera o distanta cuprinsa intre 10 si 20 de mile pentru fiecare ora de incarcare. Incarcatoarele de nivel 2 sunt cele mai comune si se incarca la aproximativ aceeasi rata ca si sistemul de acasa.

Incarcatoarele de nivel 3 sunt, de asemenea, cunoscute ca incarcatoare de curent continuu DC. Nivelul 3 utilizeaza un conector de curent direct (DC) de 480V. Acesta ocoleste incarcatorul de la bord si furnizeaza electricitate DC bateriei printr-un port special de incarcare. Incarcatoarele rapide DC ofera cu mult peste 60 km de raza pentru fiecare 10 minute de incarcare, dar nu sunt compatibile cu toate vehiculele. In plus, unele statii de incarcare adecvate, cum ar fi Tesla Supercharger, sunt proiectate pentru incarcarea cu viteza semnificativ mai mare.

Pe masura ce cererea creste pentru mai multe statii de incarcare accesibile publicului, exista o nevoie mai mare de echipamente care sa sustina incarcarea mai rapida la tensiuni si curenti mai mari, care nu sunt disponibile în prezent din ESVE rezidentiale. La nivel global, numarul de retele de vehicule electrice este in crestere pentru a oferi un sistem de statii de incarcare accesibile publicului pentru reincarcarea E

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *