Uncategorized

Independenta energetica sustinuta de subventii

In fiecare dimineata, la ora 6, de o saptamana, in toata localitatea este pana de curent. Am ramas in bezna la baie si mare noroc am avut ca nu mi-a venit ideea sa imi dau cu fond de ten si sa fiu surprinsa la jumataea machiajului, fiindca la ora 6,10 plec la serviciu.

A trebuit sa vina cineva din casa sa ma scoata din baie cu lanterna, dar daca este sa gandesc pesimist, s-ar fi putut sa nu aiba baterie si sa nu am cum sa ma pregatesc si sa ies din casa la ora potrivita.

Din cand in cand se opreste alimentarea cu energie electrica, desi nu au absolut niciun motiv, pe care as putea sa-l inteleg. De pilda, cand ploua torential si fulgera, cand ninge de se rup sarmele antice sub greutatea zapezii sau vantul scoate copaci din radacina, cum sa nu intelegi?

Dar poti sa intelegi, cand intr-o ora se inregistreaza peste 4-5 avarii care iti pot arde toata aparatura din casa?

Este posibil ca statul sa se simta vinovat de faptul ca piata furnizarii de energie electrica este controlata in principal de un furnizor, care nu poate face fata tuturor solicitarilor si defectiunilor sau caruia putin ii pasa de abonatii de pe urma carora isi ia salariile.

Exista insa surse alternative de alimentare cu energie electrica, iar acestea trebuie luate serios in calcul. Cea mai eficienta este sisteme fotovoltaice subventie https://www.e-acumulatori.ro/sisteme-fotovoltaice

Este suficient sa intri pe site-ul oficial al furnizorului de sisteme alternative ce asigura independenta energetica, E-acumulatori.ro si sa alegi produsele care corespund nevoilor casei tale.

Kit solar SolaLight se poate cumpara si fara subventie fiidca pretul sau este de 199 de lei, iar setul este capabil sa asigure un iluminat de 6 ore prin utilizarea energiei solare. Chiar si in anumite zile geroase de iarna iese soarele si soarele cu dinti poate asigura energia necesara ca acest kit sa isi faca datoria. In cazul in care nu este suficienta lumina solara, el se poate alimenta de la un dispozitiv modern, prin UBS.

Cu aproape 200 de lei poti avea lumina toata vara in doua camere, fara sa mai platesti factura la electricitate. Banii ii dai numai la achizitia setului. In afara de economii, kit-ul se dovedeste o mana cereasca in caz de urgente. Cand nu este electricitate 2-3 zile si se consuma si lanterna si acumulatorii diaspozitivelor, ai lumina asigurata. Sunt momentele acelea in care simti ca se apropie o depresie iminenta, fiindca ai enorm de mult de munca, dar trebuie sa te duci la culcare in acelasi timp cu gainile.

Evident ca exista si sisteme mult mai performante si mai scumpe, cum ar fi Sistem fotovoltaic Poweracu Off-Grid 1.5kwp cu invertor 3kva si stocare care costa 9599 de lei, alcatuit din: 6 panouri fotovoltaice 250Wp, Invertor 3kva-24 MPPT, 2 acumulatori cu gel 150Ah si un kit electric.

Panoul fotovoltaic are un grad mare de rezistenta la intemperii si are un termen de garantie de 10 ani.

O astfel de investitie este benefica pentru o gospodarie mare, cu un consum ridicat de energie electrica, fiindca vara factura la electricitate poate fi pe minus, iar in caz de avarie la alimentarea cu electricitate, locatarii nu au de suferit.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *