Articole Comunicat de presa

Clinica Ivory-cel mai modern centru de implantologie din Romania

In luna octombrie 2014 Clinica Ivory a ales un protocol dezvoltat de Bio Technology Institute din Spania pentru că acest institut de cercetare in implantologia moderna a performat in dezvoltatarea mai multor de tehnologii strâns legate între ele pentru a maximiza succesul intervențiilor chirurgicale stomatologice. Din luna mai 2015 Clinica Ivory a devenit centru recunoscut de acest institut de prestigiu pentru utilizarea întregului protocol de implantologie dezvoltat de acesta. Chirurgia dentară a cunoscut în ultima vreme, la fel ca și alte ramuri ale stomatologiei, un progres uimitor. Acest lucru oferă noi șanse de tratament cu rezultate mai bune și mai ușor de suportat de către pacienți, inlocuind cu succes tratamentele vechi. In cadrul Clinicii Ivory  s-au  implementat tratamente complet noi, inexistente înainte, astfel ca venirea la clinica a pacientilor nu mai este o simpla vizita la dentist .

Biologia umană este foarte interesantă, în orice plagă din oase, sângele care inundă plaga și se coagulează, se transformă lent în celule osoase. Tehnologia moderna introdusa si aplicata in Clinica Ivory consta in metode de confecționare a materialelor din sângele pacientului.Aceasta se realizeaza în timpul operației  aducand multe avantaje pacientilor si anume: utilizandu-se sângele pacientului acesta va fi întotdeauna perfect biocompatibil și nu va genera reacții de corp străin post-operator. Pacienții nu mai fac hematom și nu acuză dureri post-operatorii sau durerile, dacă totuși apar, sunt mult mai mici și de mai scurtă durată. Un alt avantaj al acetui proces este separarea fracțiilor din plasmă.Acesta permite obținerea simultană de membrane de separare bogate în fibrine, precum și obținerea de cheag bogat în factori de creștere al țesutului osos. Acest cheag conține o doză concentrată de factori de creștere care scurtează timpul de generare osoasă la aproximativ jumătate din timpul necesar în mod clasic. Din această cauză cantitatea de os artificial necesară se reduce la un sfert, sau se poate folosi chiar osul pacientului recoltat cu ocazia intervenției chirurgicale, eliminând nevoia de os artificial, pregatindu-se astfel cavitatea bucala pentru implanturi dentare .

Un alt avantaj major este si acela ca sângele pacientului este gratuit. Trusa de laborator și manopera necesară prelucrării au un cost redus fata de de utilizarea materialelor sintetice, astfel ca ne raportam  nu numai la o tehnologie superioară medical ci și de una care reduce costul intervențiilor. Timpul necesar confecționării acestor materiale este de maxim 35 de minute și orice intervenție în care se utilizează plasmă bogată în factori de creștere extrasă din sângele pacientului începe cu recoltarea sangelui pacientului.Toti pacienții care pot să efectueze intervenții chirurgicale dentare pot beneficia de aceasta tehnologie.

Exista totusi o singura problemă care poate să apară. Este posibil ca separarea fracțiilor în centrifugă să eșueze, iar acest lucru se petrece dacă nivelul grăsimilor din sângele este prea mare. Pacienții cu colesterol prea mare trebuie să aducă situația sub control înainte să se programeze pentru operație. Fracțiile obținute din plasmă ajută în mod generic osteointegrarea oricărui tip de implant dentar  iar implanturile de la Bio Technology Institute  sunt special concepute pentru a interacționa cu sângele pacientului. Implementarea acestor tehnologii noi nominalizeaza Clinica Ivory ca fiind cel mai modern si eficient centru stomatologic de implantologie din Romania.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *