Uncategorized

Sanito, magazinul empatic cu familiile cu bolnavi la pat

Cele mai mari probleme incep cand o persoana isi pierde autonomia si mobilitate din diferite motive. Noi, cei care ne miscam, ne putem hrani si deplasa la toaleta si ne facem baie de cate ori dorim, avem impresia ca suntem imuni la astfel de situatii si nu ne imaginam suficient cat de dificil este atat pentru cel care sta in pat si are nevoie de cei din jur sa fie spalat, miscat sau ridicat, cat si pentru apartinatori, care indura multa mizerie si sunt strigati permanent de catre cel bolnav.

In afara de sentimentele sfasietoare: durere sufleteasca, teama de moarte si mila, in casa domneste o atmosfera tensionata, lumea nu mai zambeste, certurile se aprind dintr-o vorba care se poate interpreta.

Sunt cazuri in care multi apartinatori se imbolnavesc de ficat, fiindca suporta mizeria, sunt nevoiti sa spele haine si lenjerie (sa nu o bage plina de urina sau fecale la masina cu celelalte rufe). Apar multe situatii delicate, la care nimeni nu se gandeste in perioada de normalitate.

Este adevart ca atat in ingrijirea unui bolnav, cat si a unui bebelus, anumite inventii ale vremurilor in care traim au usurat mult munca familiei. Servetelele uscate sau umede, pampersii scutesc de toxicitate, de spalarea rufelor cu mana, fiindca nu ar fi putut sa fie bagate in masina, fara sa fie curatate in realabil.

Dificultatea intervine cand bolnavul nu suporta pampersul. Este posibil ca pielea sa foarte sensibila sa dea reactii alergice in conctact cu pampersii sau in cazul unor arsuri grave trebuie sa stea dezbracat complet, pana se vindeca.

Sanito.ro pune la dispozitia familiilor cu astfel de persoane grav bolnave cearceaf hartie , obiect foarte util, menit sa protejeze patul si cearsaful din panza asezat pe el. Acesta este util si in cazul in care bolnavul suporta bine pampersii, in momentul in care trebuie sa fie schimbat si spalat.

Oricata atentie ar fi acordata bolnavului, pot interveni accidente, murdaria din pampersii se poate raspandi in pat, de aceea cearceaful de pat din hartie, cu elastic la colturi trebuie sa fie in stoc, in familiile cu bolnavi imobilizati.

Cearceaful pat PPSB 90x225cm cu elastic la colturi este prezentat pe site-ul magazinului Sanito.ro ca fiind util in saloanele de infrumusetare, cand se fac diferite tratamente clientilor si se insista asupra precizarii ca este de unica folosinta, dar la fel de bine sunt utile pe scaunul stomatologului, pe paturile din cabinetele medicilor de familie, unde se fac consultatii si acasa, cand exista un bolnav la pat.

Nu este indicat ca bolnavi cu diferiti microbi si cu interes deosebit fata de igiena personala sa fie asezati unul dupa celalalt pe acelasi cearceaf.

Sigur ca nu am dorit sa insinuez nimic, doresc doar sa atrag atentia medicilor sa ne ofere conditii de consultatii adecvate. Am discutat cu personal medical si mi-a spus ca exista persoane care se duc la consult fara sa isi faca baie, fiindca nu pot face acest lucru din cauza batranetii, a faptului ca mana nu mai ajunge sa spele temeinic anumite parti ale corpului sau nu mai poate sa execute miscari.

Pretul unui astfel de cearceaf este de 2,4 lei, iar eu l-as achita bucuroasa, numai sa stiu ca ma asez pe un pat curat.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *