Uncategorized

De ce trebuie sa oferim copiilor mici biscuiti bio?

Una dintre cele mai potrivite gustari pentru perioada imediata urmatoare inceputului diversificarii sunt acei biscuiti bio  care pot, fie sa ii alunge foamea in anumite momente, fie sa il ajute legat de coordonarea mana- gura. Acesti biscuiti vin intr-o gama larga de sortimente, insa cei mai recomandati sunt acei biscuiti fara zahar bio si biscuiti fara gluten bio.

Alergiile alimentare pot aparea la orice varsta,fie inca de la inceputul diversificarii, caci sistemul digestiv si imunitar al copiilor este in formare, astfel pot aparea reactii alergice la anumite proteine continute de alimente sau la anumiti aditivi alimentari folositi.

Unele dintre alimentele care pot produce alergii sau alt fel de probleme digestive sunt acelea care contin gluten. Acesta nu este recomandat bebelusilor sub 6 luni, sau chiar mai mari, de aceea, atunci cand se incepe diversificarea alimentatiei este important sa se aleaga biscuiti fara gluten bio.

Glutenul este acea proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale, precum graul, orzul, secara sau ovazul. Aceasta nu este o proteina ce se gaseste in carne sau oua.

Boala celiaca este recunoscuta pentru faptul ca afecteaza in special afecteaza copiii, iar la sugar, simptomele apar la 6 luni de la introducerea glutenului in alimentatie. Printre cele mai cunoscute simptome sunt: pierderea in greutate, scaune deschise la culoare, paloare si oboseala care pot semnala o anemie.

Cele mai importante metode prin care sugarii pot fi protejati de efectele glutenului este daca le sunt oferite produse fara gluten, precum biscuiti fara gluten bio.

Biscuitii fara gluten bio sunt acei biscuit obtinuti din faina de orez si nuca de cocos, migdale sau cacao si sunt obtinuti fara drojdie si sunt indulciti cu miere . Acestia sunt ideali pentru a fi mancati la micul dejun sau sa fie folositi ca gustare de-a lungul intregii zile.

 

Un alt aliment care nu trebuie introdus in alimentatia copiilor, deoarece aduce tot felul de dezechilibre in organism, este zaharul, deoarece nu are nici o valoare nutritiva, iar in corp se transforma in toxine si depozite de grasime.

De asemenea, zaharul dauneaza pe termen lung dintilor, caci distruge smaltul dintilor si contribuie foarte mult la aparitia cariilor.  Zaharul distruge sistemul imunitar si creste foarte mult sensibilitatea la infectii.

Este important ca la inceputul diversificarii sa se ofere doar alimente care nu contin zahar, caci in acest fel, cei mici se invata cu gustul dulce si creste predispozitia acestora la obezitate sau la alt fel de boli, precum diabetul, bolile de inima, boli autoimune sau hiperactivitatea la copii.

De aceea, cel mai recomandat atunci cand se ofera copiilor biscuit bio, sa se aleaga doar acele produse care nu folosesc in compozitie ingrediente precum zaharul sau alte produse lactate, chiar daca sunt obtinute din agricultura ecologica.

Exista foarte multe locuri de unde se pot cumpara acesti biscuiti bio pentru copii  , precum cei fara gluten sau fara zahar, atat in magazine de specialitate, precum si diverse magazine online,care pot garanta calitatea acestor produse bio si au certificare pentru activitatea de comercializare a tuturor acestor produse bio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *