Articole Comunicat de presa

Metoda de stantare a metalului

Stantarea la rece este procesul de deformare plastica a unui material, cu o schimbare a formei si dimensiunii corpului. In productia de serii mici si mijlocii, metoda traditionala de stantare table, este inlocuita cu o presa programabila de pozitionare multi-pozitie. Prelucrarea metalelor pe presele de coordonate-piercing se efectueaza printr-o serie de lovituri a dispozitivului pe foaia care se deplaseaza pe masa de coordinate,  in conformitate cu programul de calculator. Datorita gamei largi de stantare, instrumentul standardizat de  stantare metal, permite formarea a aproape oricaror componente de circuit pentru a efectua perforatii de diferite forme geometrice, stantare incompleta si degajari de curent, filetare si multe alte operatiuni. Precizia pozitionarii permite tolerante de + -0,1 mm pe o lungime de 1000 mm. Pentru stantare, cel mai des utilizat tip de tabla este cea cu o grosime de 0,5 pana la 6,0 mm.

O gama larga de unelte standard de perforare, asigura indeplinirea oricaror sarcini de prelucrarea a tablei. Pentru sarcini speciale, este oferita o gama larga de instrumente suplimentare. Instrumentele semi-standardizate pentru forme individuale special, sunt o alternativa economica la un instrument special, acoperind o gama extinsa de forme. Aceleasi sau diferite scule de stantare, unite intr-un singur grup, formeaza un instrument special extrem de eficient. Beneficiul este de a economisi timp, deoarece mai multe forme sunt produse intr-o singura miscare a instrumentului (adica un grup de unelte).

Unelte speciale pentru stantare

Capacul de stantare permite formarea filetului sau bucselor de etansare a tevilor. Un instrument cu dalta cu o proeminenta a muchiei, este utilizat pentru a forma depresiuni cu anumite dimensiuni sau gauri pentru capul surubului. Acest instrument este utilizat pentru a forma caneluri pentru suruburi cu cap incrucisat, suprafata inferioara a foii ramanand neteda. Valoarea maxima a depresiunii este, in functie de material, de 60-80% din grosimea placii.

Desigur ca se folosesc detalii de orice complexitate pentru stantare, iar acest lucru se produce cu masini speciale de turnare prin injectie, folosind desene standard si individuale ale clientului. La proiectarea produselor, se lucreaza de la A la Z, pana la ambalare si livrare. De asemenea, aici sunt incluse lucrari conexe: sudarea, slefuirea, indoirea, perforarea. De asemenea, sunt aplicate diferite tipuri de acoperiri, frezare si ambalare. Lucrarea este condusa de profesionisti cu echipamente inalt tehnologizate. Pentru stantare,  calitatea materialului trebuie sa fie foarte ridicata, deoarece daca plasticitatea metalului este insuficienta, produsul nu se poate dispersa in forma dorita si atunci se vor forma neregularitati de grosime.

Prese cu un inalt grad de precizie

Detaliile care se fac la comanda pe scheme complexe si desene  sunt produse cu o mare precizie numai datorita computerelor care controleaza presa. Astazi exista, de asemenea, prese cu un grad inalt de precizie, care sunt capabile sa produca parti stantate. Acestea functioneaza la viteze mari si, cu ajutorul lor, sunt obtinute rezultate ridicate si precise la valorile date. Aceste prese se numesc piercinguri de coordonate.

Producerea in serii a pieselor este efectuata prin stantare la cald (volumetrica). Aceasta metoda consta in aplicarea unor temperaturi foarte ridicate, prin care starea metalului incepe sa se schimbe. De asemenea, sunt definite anumite valori pentru producerea piesei goale. Metalul topit incepe sa se umple si sa se raspandeasca in intregul volum al piesei. La urma urmei, totul se raceste in siguranta, se solidifica si se transforma intr-o forma data.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *