Articole Comunicat de presa

Ce este turbina si ce presupune reconditionare ei

Vad din ce in ce mai multi oameni preocupati de `sanatatea` masinilor lor, si tot mai interesat sa le rezolve problemele cat mai repede cu putinata, inclusiv eventualele probleme ce pot aparea la turbina.

Turbinele sunt dispozitivele care reusesc sa aduca o cantitate suplimentara de oxigen in cilindrii modorului. Datorita acetei cantitati suplimentare de aer  se realizeaza o ardere mai rapida a combustibilului si bineinteles autoturismul are parte de o energie suplimentara pentru propulsarea masinii. Unul din cele mai mari avantaje al sistemului turbo este ca el nu afecteaza in nici un fel asupra greutatii autoturismului. Datorita unor inventii recente in domeniul tehnologiei auto, s-a putut adauga un compresor turbinei, acest compresor practic comprima volumul de aer si permitea utilizarea unei cantitati si mai mari de aer la arderea combustibilului.

Care sunt cei mai importanti pasi in reconditionare turbo?

  • Primul pas este demontarea turbosuflantei, curatarea ei si identificarea eventualelor probleme
  • Al doilea pas este inlocuirea tuturor pieselor defecte si echilibrarea asamblului central
  • Ultimul pas este testarea si remontarea turbinei, dar verificarea autoturismului sai modul in care turbina functioneaza dupa ce a fost remontata

Daca vrei sa eviti pe cat de mult posibil problemele ce pot pot aparea si care pot afecta turbina ar fi bine sa incerci sa respecti urmatoarele lucruri:

  • Daca turati motorul imediat dupa pornirea autoturismului puteti forta turbina sa functioneze la maxim inainte ca ea sa se fi putut lubrifia corespunzator, De aceea este recomandat sa accelerati motorul nu mai duca ce presiunea uleiului a fost stabilizata.
  • Si cand opriti motorul autoturismului trebuie sa fiti foarte atenti si la turbina, deoarece atunci cand motorul este la o turatie maxima, turbina este la maxim in ceea ce pribeste temperatura si viteza. De aceea trebuie sa fiti foarte atent si sa nu opriti motorul foarte brusc.
  • Daca autoturismul nu a fost condus de foarte mult timp sau a fost supus unor temperaturi foarte mici, este recomandat ca motorul sa fie pornit si sa fie lasat in repaos pentru cateva minute, Astfel intreg sistemul va reusi sa ajunga la temperatura normala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *