Uncategorized

Puisorii de primavara

Destul ne-a tinut iarna cu sufletul la gura. Am avut parte de cateva schimbari bruste de situatie in ultima luna. Cand am crezut ca tocmai ce venise primavara, a inceput sa ninga. Insa acum se pare ca primavara si-a intrat in drepturi si nu va mai pleca prea curand. Mai ales ca se apropie Pastele iar in curte o sa apara primii puisori de gaina.

Bunica mea se tot framanta ca nu este destul de cald pentru a-si pune la tara clotele pe oua, dar eu, un om care deja aare solutii pentru o multime de probleme, i-am oferit si ei una, o clocitoare cu intoarcere automata. imi amintesc de cand eram mic ca am mai avut astfel de dispozitive prin casa. Inainte se obisnia sa puna ouale la clocit inca de pe timp de iarna iar daca era totusi prea frig cand ieseu puii, ii tineau in casa la caldura. Insa avem niste clocitori vechi, asa cum erau pe timpuri, mari, rotunde, grele.

In prezent gasim in magazinele specializate clozitori si incubatoare moderne care sa realizeze in interiorul acestora un mediu perfect pentru orice tip de oua. Senzorii de temperatura si de umiditate au grija ca mediul sa fie propice pentru viitori puiuti. Unele dintre acestea au chiar si sisteme de intoarcere automata, asa cum deja am precizat, intorcand ouale in diverse directii. Astfel, sunt recreate miscarile mamei in cuib, cand se misca.

Am realizat asadar o cautare orientativa si am gasit cateva modele destul de bune pentru ce are nevoie bunica mea, pe site-ul micul-meserias.ro. Aici am gasit chiar si incubatoare de mari dimensiuni, perfecte pentru ferme, unde pot fi depozitate si cateva sute de oua. Iar preturile nu sunt deloc cum ma asteptam eu, gandindu-ma ca o sa dau o suma frumusica pe o clocitoare. Dar…m-am inselat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *