Uncategorized

Cum iti demonstreaza viata ce ai de facut

Am facut credite peste credite, refinantari sa avem o casa confortabila intr-o zona linistita, mobila inteligenta (patul se ridica dimineata si se ascunde intr-un dulap sau se transforma intr-o canapea, masa de cafea devine birou) si electrocasnice de calitate.
Nu-mi pare rau de nimic, cand imi vad sotul si copiii fericiti si petrecem impreuna de Craciun sau stam la povesti seara pana tarziu, ne uitam unii la altii cu dragoste, ne ajutam si avem incredere sa ne spunem totul. Restructurarile din sistemul bugetar (amandoi suntem bugetari de lux, cum ar spune unii) ne-au determinat sa ne facem asigurari in caz de somaj sa stim ca, orice s-ar intampla, timp de trei luni, compania va plati in locul nostru.
-Dar la Ovb asigurari de sanatate nu v-ati gandit?
Mi-a venit sa rad si am tusit usor sa maschez. Stiti de ce? Mai stiu eu pe cineva care de cate ori greseste cu ceva sau doreste ceva de la mine imi baga textul: „Dar la mine nu te gandesti?”
Asa mi se parea ca suna si intrebarea acesta. La asigurari de sanatate sa dau luna de luna niste bani, cand eu sunt sanatoasa tun nu ma gandesc???
-Multumim frumos, dar suntem tineri si sanatosi, am spus!
-Asigurarile de sanatate se fac de cand sunteti sanatoasa, doamna, sa va fie de folos la momentul potrivit. Eu va doresc sa fiti sanatoasa, dupa cum va doresc sa nu intrati niciodata in somaj, dar un strop de prevedere nu strica.
Acum, cand ma dureau ingrozitor oasele, iar medicii mi-au recomandat un control amanuntit la o clinica privata si m-au prevenit ca daca este ce cred ei vor urma multe proceduri dificile, rememoram discutia avuta cu consilierul expert de la ovb si informatiile si ideile din articolul citit pe internet Ce poti invata de la ovb Romania despre asigurari de sanatate.
M-a usturat la buzunar controlul la clinica particulara unde am fost trimisa si m-am gandit cat de mult m-ar fi ajutat o asigurare de sanatate. Sa ma intorc acum sa o fac, cand ma simt rau? Mai primesc un bolnav sa-si faca polita facultativa de asigurare de sanatate? Este ca si cum astept sa intru in somaj, apoi ma duc sa-mi fac asigurare in caz ca pierd locul de munca fiindca am credite astronomice…Nu se poate!
Asteptam rezultatul intr-unul fotoliu asezat in sala de asteptare si eram foarte suparata ca nu am ascultat sfatul consilierului. Oamenii sunt fragili: se imbolnavesc, se accidenteaza, ba mai si mor!
Parca vad medicul iesind si chemandu-ma politicos in cabinetul sau. Am apreciat comunicare etica a medicului cu pacientii sai de la inceput. Nu face nimic altceva, cat iti explica, te consulta sau iti da indicatii pretioase. Nu se uita in alta parte, nu butoneaza pe telefon, nu completeaza documente.
-Sunteti norocoasa, mi-a spus, foarte norocoasa! A fost o suspiciune nefondata, de fapt manifestarile au fost cauzate de efortul supraomenesc si de raceala.
Am iesit ca fulgerul din cabinet si m-am oprit acasa hotarata: atat eu, cat si sotul vom avea asigurare de sanatate facultativa. M-a pus viata la incercare sa-mi arate ca o asigurare facultativa de sanatate nu strica niciodata. Mai bine sa o ai si sa fii sanatos, decat sa nu o ai si sa te imbolnavesti!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *