Uncategorized

Pune-ti imaginatia la incercare

Inca de la aparitia sa, laserul a fost adaptata pentru a putea fi utlizat in numeroase domenii, de la stiinta pana la medicina si uzul casnic, un lucrur putin impropriu spus, dar destul de adevarat. Putem folosi laserul pentru a grava anumite suprafete, si putem face acest lucru chiar de acasa, daca avem experianta si priceperea necesare. Desigur, va fi nevoie si de cunostinte informatice, o parte din proces fiind facut pe calculator, fiind astfel mai exact si mult mai rapid.

Niciun pas al procesului nu este manual, in afara de plasarea suprafetei de lucru in locasul potrivit. Automatizarea acestui proces nu doar ca asigura un randament mai mare dar si un timp de lucrur mai scurt, astfe, in cadrul unui business, acest lucru inseamna mai multe comenzi realizate. Pot fi realizare atat gravuri 2D cat si 3D, dupa preferintele clientilor, metoda de gravare laser fiind utilizata de multe persoane.

De la un gravor la altul, acestea pot avea mai multe functii care sa ii ajute pe utilizatori, si mai multi sau mai putini pasi care trebuie urmati in procesul de gravare. Este clar ca, in cazul unei gravuri 3D, pasii vor fi mai multi si vor dura mai mult, in functie de suprafata de lucru. Procesul incepe cu ideea pe care o are clietul, ceea ce isi doreste sa obtina si in ce scop, dupa care specialistii vor realiza un model cu ajutorul programelor de calculator. O data acest pas terminat, datele sunt introduse in gravor: dimensiunea gravurii, scara la care se doreste realizata, materialul pe care se va grava si adancimea de gravare. In schimb, aparatul va afisa pe ecran anumite date de iesire precum viteza de gravare si timpul necesar. In cazul unei defectiuni sau a unei anomalii, aceste aparate au un buton de oprire de urgenta prin care putem stopa tot procesul.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *