PE PLATOUL EMISIUNII “L’INVITE de TV5” (Invitatul TV5) IN ACEST WEEK-END In acest week-end TV5 are invitaţi de seamă, după cum urmează:

In acest week-end TV5 are invitaţi de seamă, după cum urmează:

Vineri 18 februarie, orele 17.20 :
Succesul expoziţiei “Paris sur les ondes” (Paris pe calea undelor).
ZAPPY MAX
În timp ce expoziţia “Paris sur les ondes”(Paris pe calea undelor) a primit mai mult de 600 000 de vizitatori la primăria din Paris, una dintre marile voci din istoria radioului este alături de noi.

Sâmbătă 19 februarie, orele 17.15 :
Fenomenul “Choristes” (Corul)
CHRISTOPHE BARATTIER
Veritabil fenomen, “Les Choristes” (Corul) a primit în această săptămână premiul
“Lumière” pentru cel mai bun film al anului decernat de către presa străină… ănainte de cermoniile “César” şi “Oscar”… şi este vorba despre primul film al lui Christophe Barattier.

Duminică 20 februarie, orele 17.20 : Invitatul din Muzică
Omagiu lui Félix Leclerc şi Québec-ului
HUGUES AUFRAY
Trubadurul francez cântă din repertoriul lui Félix Lerclerc… Întâlnirea emoţionantă dintre Québec şi Franţa prin prisma vocii şi talentului lui Hugues Aufray care vine acompaniat de chitara sa .

Despre TV5 Monde

Primul canal mondial de televiziune în franceză, TV5 este un spaţiu de expresie pluralistă care propune o viziune originală a lumii, care vrea sa facă cunoscută diversitatea culturală şi punctele de vedere.
TV5 s-a adaptat difuzării mondiale prin declinarea celor 8 semnale specifice fiecărui continent, ţinînd cont de decalajele orare ăi de sensibilităţile publicului.
Mai mult de 135 de milioane de cămine pot primi TV5 prin cablu sau satelit, 24 de h din 24, în mai mult de 165 de ţări şi cu 11 milioane de spectatori în fiecare zi ( fără a include Africa şi Americile).
TV5 este astfel una dintre cele mai mari 3 reţele mondiale de televiziune, alături de MTV şi CNN. În Romania TV5 este prezent în peste 70% din reţeaua de cablu ăi în mai mult de 2 milioane de case românesti.
Pentru TV5 în Europa, Romania reprezintă a doua mare piaţă în termeni de audienţă, după Germania.