Nestlé – o investiţie de succes în România Joe, la a 10-a aniversare

Compania Nestlé România sărbătoreşte aniversarea a zece ani de prezenţă pe piaţa românească a napolitanelor Joe, produse din 1994 la fabrica sa din Timişoara.

Joe, cea mai iubită napolitană din România, este o marcă în care Nestlé a investit începând din anul 2000, când a achiziţionat fabrica de la Timişoara. Investiţiile realizate până în prezent de Nestlé în România depăşesc 10 milioane Euro şi s-au concentrat în achiziţionarea fabricii de la Timişoara, modernizarea liniilor de producţie a napolitanelor Joe şi deschiderea liniilor de ambalare a pliculeţelor de cafea.

„Suntem mândri că napolitanele Joe, o marcă locală acum 10 ani, au obţinut deja reputaţia de marcă naţională şi se află printre primele preferinţe ale românilor. Avem ambiţia să continuăm această tendinţă şi să întărim prezenţa mărcilor noastre pe piaţă în următorii ani. Nestlé şi-a propus să dezvolte segmentul alimentar din România şi să furnizeze, în continuare, pentru cumpărători, produse de calitate”, a declarat Paul Nuber, Director General Nestlé România.

Joe intră în cel de-al doilea deceniu de existenţă cu un produs inovator, Joe Desert, realizat conform standardelor de calitate Nestlé impuse la nivel internaţional. La un an de la achiziţionarea de către compania Nestlé, fabrica de la Timişoara a primit certificarea calităţii şi a standardelor profesionale din partea grupului internaţional Nestlé. Atestarea calitativă vizează atât activitatea, cât şi produsele companiei. Joe este singurul produs fabricat de compania Nestlé în România şi se exportă în Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi ţări din fosta Iugoslavie.

Nestlé şi-a consolidat poziţia pe piaţa românească. În anul 2003, cifra de afaceri a companiei a fost de 39 de milioane de Euro, cu 30% mai mare în lei faţă de anul precedent, iar pentru anul 2004 Nestlé estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 50% faţă de anul precedent. În plus, conform studiilor AC Nielsen, cota de piaţă a napolitanelor Joe a crescut cu 4% în valoare pentru perioada decembrie – ianuarie 2004 vs octombrie – noiembrie 2003, în condiţiile în care segmentul de piaţă corespunzător a rămas constant.

Un nou sistem de distribuţie, mai eficient. Pentru o mai bună acoperire naţională, începând cu 1 iulie 2004, Nestlé România îşi schimbă sistemul de distribuţie. Vânzările se vor face direct – prin Centrul de Distribuţie Nestlé de la Timişoara cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Noul sistem va fi susţinut de 15 parteneri de distribuţie şi va determina scăderea costurilor prin eliminarea verigilor intermediare, facilitând colaborarea pe termen lung cu clienţii. În acest moment, 25% din vânzările companiei se realizează prin intermediul marilor lanţuri de retail.

Nestlé sprijină comunitatea din care face parte – La nivel internaţional, Nestlé are o tradiţie îndelungată în iniţierea şi derularea de programe de informare şi educaţionale adresate părinţilor, copiilor şi cadrelor medicale. În România, Nestlé se implică activ în viaţa comunităţii, fiind iniţiator sau partener în diverse programe comunitare cum ar fi programul de informare „Mic dejun cu cereale!” privind importanţa acestuia pentru dezvoltarea sănătoasă a organismului. În calitate de membru activ al ARAM, alături de alte companii, susţine un program educaţional privind managementul deşeurilor de ambalaje intitulat „E uşor! Zâmbetul planetei stă în puterea ta!”. La Timişoara, Nestlé investeşte în cursuri de formare profesională în domeniile financiar, al calităţii şi resurselor umane adresate studenţilor de la facultăţi cu profil tehnic şi economic.