Kraft Foods lansează oficial în România marca sa internaţională nr. 1 de cremă de brânză – Philadelphia, în trei varietăţi: Simplă, cu Verdeaţă şi Light

Philadelphia este una dintre cele mai bine cunoscute mărci Kraft Foods pe plan internaţional. Savurată de către consumatorii din 94 de ţări, crema de brânză Philadelphia înregistrează vânzări de peste 1 miliard USD anual în toată lumea, aflându-se în topul preferinţelor consumatorilor. În Europa se vând anual peste 60.000 tone de cremă de brânză Philadelphia, cei mai mari consumatori fiind germanii, italienii şi englezii.
Kraft Foods lansează oficial în România marca sa internaţională nr. 1 de cremă de brânză – Philadelphia, în trei varietăţi: Simplă, cu Verdeaţă şi Light

Crema de brânză îşi are originile în Statele Unite. În 1872, un lăptar din Chester, New York, a produs un tip de brânză mai cremoasă, din smântână şi lapte. În 1880, un distribuitor de brânză, A.L. Reynolds, a început comercializarea cremei de brânză împachetată în folie de aluminiu, pe care a numit-o Philadelphia după oraşul din statul Pennsylvania cunoscut ca etalon pentru standardele înalte de calitate impuse produselor alimentare. Jumătate de secol mai târziu, marca este cumpărată de Kraft. În 1941, cercetătorul companiei Kraft, Oscar J. Link, a început să lucreze la o nouă tehnologie de procesare a laptelui care să permită produsului să-şi păstreze calităţile obţinute prin pasteurizare. Noul proces tehnologic s-a dovedit a fi un real succes, durata de viaţă a produsului crescând cu aproape 700%.

Segmentul cremei de brânză este unul dintre cele mai dinamice de pe piaţa românească, înregistrând creşteri spectaculoase în ultimii doi ani.

Crema de brânză Philadelphia este percepută pozitiv de către consumatorii români. Conform studiilor de piaţă realizate înainte de lansare, aceştia au apreciat gustul natural de brânză proaspătă şi conţinutul ei cremos şi delicios. De aceea, Philadelphia are toate premisele să devină un veritabil succes şi pe piaţa românească, mai ales dacă ţinem cont de faptul că “Philadelphia este nu numai o marcă internaţională de renume prezentă pe piaţa românească, dar şi o cremă de brânză care răspunde celor mai alese gusturi ale consumatorilor”, declară Oana Stîncel, Manager Commercial Cheese, Kraft Foods România.

Despre Prais Corporate Communications

În cei 10 ani de activitate, Kraft Foods România a vândut peste 100 mii tone de produse, în valoare de peste 400 milioane USD. Kraft Foods a investit la Braşov peste 20 milioane USD, iar contribuţia companiei la bugetul de stat a depăşit 75 milioane USD. Kraft Foods România are 750 de angajaţi, în instruirea cărora a investit aproape 600 mii USD. Afacerea companiei a creat alte 700 de locuri de muncă pentru furnizorii de servicii. Kraft Foods România are în portofoliu zece mărci: Poiana, Suchardine, Smash, Africana, Milka, Toblerone, Sugus, Silvana, Jacobs şi Nova Brasilia. Kraft Foods România este o filială a Kraft Foods Inc, a doua mare companie din lume din domeniul produselor alimentare. Kraft Foods comercializează, în peste 150 de ţări, multe dintre cele mai bune mărci de renume internaţional cum ar fi: cafeaua Jacobs şi Maxwell House, brânza Kraft, biscuţii Nabisco, preparatele din carne Oscar Mayer, cerealele Post şi ciocolata Milka.