Articole Comunicat de presa

Care este sezonul violetelor – istoria violetelor şi simbolurile din jurul acestei plante

Violeta este un gen de flori care cuprinde peste 500 de specii din familia Violaceae. Violetele pot fi găsite în toată lumea, dar majoritatea sunt în zonele temperate ale emisferei nordice.
Violele sunt una dintre cele mai populare flori, bine cunoscute pentru inflorescenţele lor aromate și frunzele în formă de inimă. Sunt potrivite atât pentru partea din față aleilor, cât și pentru straturi, precum și pentru ghivece şi containere. În plus, sunt ideale pentru a fi oferite atunci când vine sezonul lor, adică la începutul toamnei. Pentru a oferi cadou cele mai frumoase violete, se recomandă serviciile practicate de florărie online Bucureşti, Ok Flora.
Ce înseamnă numele violetelor
Numele de „Violete” este derivat din latinescul „viola” , care înseamnă „floare violet” sau „culoare violet”. În Evul Mediu, călugării au numit această plantă „Iarba trinităţii” datorită celor trei culori principale – violet, galben și verde. În prezent florile sunt cunoscute sub numele de violete şi sunt foarte apreciate în buchete.
Ce simbolizează violetele?
Violetul simbolizează inocența, modestia și iubirea adevărată, veșnică. De asemenea, poate simboliza credința, spiritualitatea, misticismul și amintirea. În creștinism, Violet simbolizează smerenia Fecioarei Maria. Se crede că aceste flori au înflorit atunci când îngerul Gabriel i-a spus Mariei că Isus va fi copilul ei. În prezent, un buchet de violete superbe poate fi oferit cu orice ocazie. Cele mai importante simboluri pe care specialiştii florişti le oferă violetelor sunt credinţa, nevinovăţie, dragoste, modestie şi amintire.
Lucruri interesante despre violete
Viola tricolor, cunoscută și sub denumirea de Pansy în engleză sau de panseluţă, este una dintre cele mai populare specii din gen, originară din Eurasia. Buchetele sunt ornamente populare datorită florilor lor multicolore. Sunt plante anuale sau perene de scurtă durată.
Această frumoasă floare a inspirat mulți artiști de-a lungul istoriei. Este una dintre plantele la care William Shakespeare s-a referit în piesele sale.
Beneficii și utilizări ale violetei
Violetele au avut multe întrebuințări de-a lungul istoriei. Grecii și romanii foloseau violetele la înmormântări, în timp ce perșii le foloseau pentru a calma furia și pentru a vindeca durerile de cap.
În Roma Antică, romanii au făcut vin din flori de violete, iar vinul era atât de popular și dorit încât au fost făcute culturi speciale de violete. Romanii credeau că florile de violete pot preveni beția.
Aceste plante sunt medicinale. Conțin antioxidanți și sunt bune ca diuretic și antiinflamator. Merită menționat și faptul că Violeta este bogată în vitamina C. Plantă este uneori folosită ca laxativ pentru sugari și copii. Ceaiul de violete a fost folosit ca remediu pentru durerile de cap. Violetele sunt adesea folosite în industria parfumurilor. „Roget et Gallet Vera Violetta” a fost primul parfum de violete modern, care datează din 1895.
În materie culinară, violetele sunt folosite pentru decorarea salatelor, dar unele specii pot fi gătite și ele. Sunt considerate o legumă cu frunze și pot fi o resursă alimentară subestimată.
În realitate însă cea mai des întâlnită utilizare a violetelor este în buchete de flori superbe şi interesante, care îi vor face fericiţi pe toţi cei care le primesc.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *