Articole Comunicat de presa

Cand si cum sa-ti incepi viata sexuala

 

Cu referire la viata sexuala se fac multe precizari. Daca e sa intrebam rudele sau prietenii, ambele tabere iti vor insira bineinteles, fondat, o serie de optinii complet diferite. Daca esti o persoana tanara, aflata la varsta adolescentei sau chiar a copilariei vei intalni abordarea acestui subiect tot mai des. Este cu adevarat un subiect extrem de important, cu atat mai important pentru fete.

Nu degeaba specialistii recomanda parintilor sa aiba o discutie serioasa cu copiii lor legat de acest fapt. Educatia sexuala ar trebui sa existe pretutindeni in scoli, la orice varsta. Putine fete iau in calcul ca exista un mare sambure de adevar in tot ceea ce zic parintii despre acest fapt.

Actul sexual nu cunoaste o anumita varsta, nu exista o varsta sau un moment exact la care ar trebui sa-ti incepi viata sexuala. Insa, medicii ne atrag atentia ca viata sexuala nu ar trebui inceputa nici prea devreme, nici pre tarziu. Ce intelegem prin aceasta alternanta devreme-tarziu?

In speta, viata sexuala nu ar trebui sa inceapa la varste fragede, sub 15-16 ani. Motivul este destul de simplu. Organismul la aceasta varsta nu este suficient de dezvoltat astfel incat sa poata asimila o asemenea schimbare majora. Pentru ca viata sexuala in sine este ca un soc pentru organism. De asemenea, poate fi la fel de problematic procesul si daca ne incepem viata sexuala la o varsta de peste 40 ani, de exemplu, aceasta fiind un proces extrem de natural al corpului care raspunde prin intensitatea hormonala a acestuia, schimbarile de stare, etc.

Se recomanda de asemenea atunci cand iti incepi viata sexuala sa nu o faci in niciun caz doar de dragul de a-ti pierde virginitatea asa cum iti recomanda prietenii. Nu e nicio rusine in a fi pura chiar si la douazeci de ani, la fel cum nu inseamna ca esti de moda veche daca doresti sa faci acest pas alaturi de persoana potrivita, cand te casatoresti, de exemplu.

Cel mai important este ca acest pas sa-l faci alaturi de o persoana care stie cum sa se comporte intr-o astfel de situatie, o persoana care sa-ti arate ca esti unica, caci acest moment va fi unul memorabil de altfel. Inceperea vietii sexuale pune o amprenta enorma asupra fetelor.

Ba mai mult, daca nu crezi ca ai descoperit persoana potrivita, nu-ti fa griji. Ea va aparea la timpul potrivit. Cu toate astea poti ajunge sa te cunosti mai bine intre timp folosind vibratoare clitoridiene sau vibratoare magic wand. Este de preferat insa sa ai mare grija cum le folosesti pentru ca, de asemenea, prin utilizarea acestora la nivel intern poti ajunge de asemenea sa-ti pierzi virginitatea. Ele sunt indicate de obicei dupa inceperea vietii sexuale.

Aceste vibratoare sunt certificate si intens analizate astfel incat sa corespunda din punct de vedere al zonei intime.

Nu uita ca de asemenea este extrem de important sa nu duci o viata sexuala cu mai multi parteneri si in acelasi timp sa ai un contact sexual protejat pentru a preveni sarcinile si infectiile nedorite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *