Uncategorized

Factori care pot afecta somnul

O calitate cat mai buna a somnului este esentiala pentru un stil de viata cat mai sanatos. Obtinerea unei astfel de calitati depinde de foarte multe elemente, cateva dintre acestea fiind prezentate in continuarea acestui articol.

Lumina este unul dintre factorii cei mai importanti care pot afecta calitatea somnului. Unele persoane nu pot adormi pana cand in camera in care acestea dorm nu se face intuneric 100%. Pentru a se intampla acest lucru este necesara utilizarea unor draperii care mascheaza cat mai bine lumina.

Cafeina este un alt factor care afecteaza calitatea somnului mai ales in cazul in care aceasta este consumata in cantitati mari si cu doar cateva ore inainte de ora de somn. Pentru ca acest factor sa aiba un impact negativ cat mai scazut asupra calitatii somnului este necesara consumarea in cantitati moderate a acestei substante sau chiar deloc, asta in cazul in care este posibil.

Cu toate ca este un factor relaxant alcoolul este si un factor care afecteaza calitatea somnului motiv pentru care acesta nu trebuie consumat in cantitati mari inaintea orei de culcare pentru a te putea odihni asa cum trebuie pentru o noua zi.

Cu toate ca multi nu acorda o importanta deosebita tipului de saltea pe care dorm aceasta poate influenta intr-o mare masura calitatea somnului. Pentru ca somnul sa fie cat mai odihnitor iar durerile de spate sa fie inexistente este necesara utilizarea unei saltele de cea mai buna calitate. Ce inseamna acest lucru? Adica utilizarea unei saltele adaptate nevoilor tale si care indeplineste conditiile necesare privind pozitia corecta a coloanei vertebrale in timpul somnului. O astfel de saltea poate fi achizitionata extrem de simplu si rapid prin intermediul celor de la saltele-online.ro. Prin accesarea acestui site poti achizitiona o saltea dintr-o varietatea mare de modele de saltea, cum ar fi de exemplu saltea cu plasa de arcuri, cu arcuri independente, latex, etc.

In concluzie, in cazul in care te trezesti mai obosit decat erai atunci cand te-ai pus la somn trebuie sa incerci sa identifici si sa rezolvi motivul pentru care se intampla acest lucru, cateva idei in acest sens fiind prezentate chiar in cadrul acestui articol.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *