Uncategorized

Aparatul dentar mobil pentru prescolari

Se monteaza usor, de catre stomatolog, bineinteles, se poarta in medie de 18 pana la 20 ore pe zi, inclusiv in timpul somnului si se scoate in timpul meselor. Odata pe saptamana cheita trebuie invartita in interiorul dispovitivului pentru a fi reglat conform indicatiilor.

Rolul acestuia este de a ajuta dantura sa creasca armonios, ajutand dintii si maselele sa se alinieze intr-o ordine corecta pe arcade.

Este indicat si pentru prescolari si copii de varste mici. Aceste dispozitive sunt chiar haioase, au diferite designuri, cu stelute, sigle si desene sau personalizate.

In jurul varstei de 12/13 ani toti dintii sunt aparuti pe arcade, un aparat dentar mobil au rolul de a crea spatiu dintilor definitivi si nu neaparat pentru a indrepta dintii de lapte, asa cum se crede.

Dupa varsta de 12 ani tratamentul cu acest dispozitiv mobil poate continua cu aparat dentar fix.

Exista tendinta copiilor de a trisa in purtarea aparatelor mobile, caz in care parintii trebuie sa fie foarte atenti.

Totusi dintii, prin crestere, au mereu tendinta de a se deplasa.

Igiena este relativ usor de mentinut, deoarece trebuiesc scoase in timpul meselor.

Corectia estetica maxilara

Controalele medicale nu sunt optionale, rezultatele putand fi nu tocmai cele care ne asteptam, daca nu se urmeaza sfaturile cu strictete.

Rolul ortodontului este foarte important. Dupa montarea aparatului dentar cel putin pentru primele doua, trei zile este indicat sa se includa in alimentatie, supa. Chewingam-ul este total contraindicat.

Aparatele dentare mobile au menirea de a corecta estetica maxilara si este utilizat in perioada copilariei pana la adolescenta, in cazurile unor diformitati dento-faciale si malocluzii severe (provocate de suzete si biberoane).

Poti fi purtate de catre copii prescolari mici, corectand unele obiceiuri nu tocmai sanatoase, cum ar fi suptul degetelelor, ajutandu-i pe micuti la corectia pronutiei in egala masura.

Sunt totusi si dezavantaje de notat, pe care le parcurgem in randurile urmatoare.

Daca exista o difromitate foarte grava, a cavitatii oro-maxilara, acest nu poate influenta radacinile sau nu poate sa le ajute sa se stabilizeze in mod corect, tratamentul fiind obligatoriu continuat cu un aparat fix.

 

Stomatologia pediatrica parte esentiala in educatia prescolarilor

Stomatologia pedriatica doreste sa fie un bun prieten pentru cei micuti, totodata o ramura educativa in care medicii, cu ajutorul parintilor, au rolul de a-i invata pe prescolari, cu metode diversificate, cum ar fi prin joaca, descoperirea unor elemente de stomatologie copii, repet, prietenoase. Periutele cu diferite forme, culori, pastele de dinti speciale, bulinele acordate pentru faptele lor bune, ca metoda de rasplata, pot conlucra deplin la utilizarea in mod corect a dispozitivelor dentare mobile.

Cunoastem ca unii prescolari au tendinta de a nu respecta mult din ceea ce au de facut, insa printr-o educatie continua, atragatoare, diverse planse colorate, personaje din desene animate, micutii pot asimila si intelege destul de bine ceea ce este bine pentru sanatatea dentara.

Purtarea aparatului dentar mobil trebuie facuta fara nici o zi de pauza, fiind recomandat intre18-20 ore pe zi, altfel corectarea se ingreuneaza sau nu se face deloc. Exista situatii rare in care doar medicul poate indica intreruperi sau pauze.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *