Uncategorized

O experienta fericita

In zadar am tinut la ultimii trei dinti ca la ochii din cap, mi s-au rupt intr-un colt uscat de paine. Imi venea sa plang, cand i-am vazut faramati, fiindca erau dintisorii mei care ma ajutau sa ma hranesc.

De-acum nu aveam scapare, proteza scria pe mine. Drumul la cabinet a fost facut in tristete deplina. Urma epoca dintilor scosi noaptea inainte de culcare, periati bine sa iasa toate resturile alimentare din ei si imaginea lor dubioasa in paharul cu apa.

Obrajii mei aveau sa cada, gura sa se stranga si sa se rideze ca o smochina uscata care candva a fost si ea plina de promisiuni si suculenta.


Incepeam era in care gingiile aveau sa sangereze cateodata fiind roase de catre proteza. Oamenii spun ca niciodata nu simti gustul adevarat al mancarii cu proteza. Totul este fals, de la dinte, la gust si suras.

In ciuda acestor amenintari, amenintarea de a ramane cu o gura stirba complet ma supara si mai tare. La clinica Cris-Smile am gasit dentistul care m-a inteles pe deplin si empatizand cu sufletul meu de adolescenta, mi-a propus implant dentar pentru intreaga gura. Din momentul in care a rostit formula magica, m-am simtit ca si cum s-a ridicat in varful picioarelor, a luat luna de pe cer si mi-a dat-o mie.

Promisiunea lui ca voi avea dinti care sa imite perfect dantura mea naturala din tinerete, m-a motivate sa slabesc, sa fac sport, sa continui viata ca inainte de pierderea danturii.

Tratamentul nu a fost deloc dureros, fiindca intreaga echipa era foarte atenta cu mine, iar anestezia administrata intravenos permitea efectuarea mai multor tratamente in timpul unei sedinte.

In prezent, am zambetul din tinerete, pot mesteca bine si pronunta perfect cuvintele, lucruri pe care nu le puteam face la fel in trecut.

Suruburile din titan care sustin lucrarea fixa s-au adaptat perfect maxilarului meu si au un loc stabil pe os, incat am impresia ca vor sa ramana in gura mea toata viata.

Am achitat implanturile in rate si sunt fericita ca simt perfect gustul mancarurilor, dintii nu imi cauzeaza niciun fel de neplaceri, iar lumea se mira de felul in care arat.

Incepusem sa ma demoralizez si sa trec prin cea mai neagra perioada de delasare din viata mea, cand mi-au picat ultimii 3 dinti si am simtit amenintarea protezei. Va recomand clinica prezentata mai sus, fiindca acolo se fac implanturi si celor care si-au pierdut toti dintii.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *