Articole Comunicat de presa

Importanta stomatologului in viata ta

In momentul in care este vorba despre modul in care arati, vei acorda de fiecare data o atentie foarte mare pentru acest aspect. Iti alegi cele mai potrivite haine, cele mai bune produse de ingrijire personala, etc. Cu toate astea este un aspect pe care toti avem tendinta sa il neglijam, inclusiv tu: sanatatea. Lipsa educatiei pentru sanatatea din tara noastra este principalul factor care contribuie la degradarea starii de sanatatea a romanilor. Este important sa fii atent la acest aspect si sa te ingrijesti in permanenta de sanatatea ta, si acest lucru include si vizita la stomatolog.

Sanatatea orala merita foarte multa atentie. Inca din copilarie, parintii incearca sa isi educe copii si ii invata sa se spele pe dinti des pentru a evita apairita cariilor si altor provleme din cavitatea orala. Toti medicii stomatologi spun ca vizitele regulate la dentist pot sa previna aparita problemelor grave precum cariile, mirosul neplacut al respiratiei, pierderea totala sau partiala a dintilor, etc.

Printre cele mai comune proceduri intalnite in cabinetul stomatologic sunt reprezentate de detartraj, impant dentar, protetica, chirurgie si estetica dentara.

Este recomandat sa iti faci un detartraj macar o data pe an pentru a elimina placa bacteriana si alte probleme similare. Daca ai o igiena orala corecta iti poti pastra sanatatea dintilor si a cavitatii bucale foarte bine fara sa faci prea mare effort. Utilizeaza ata dentara si apa de gura. Pe calea aceasta nu doar ca vei avea dinti mult mai sanatosi dar o sa beneficiezi si de un zambet mai frumos care va ajuta la prevenirea aparitiei problemelor foarte dureroase.

Ingrijirea zilnica a dintilor si vizitele periodica la clinica stomatologica pentru controale de rutina contribuie la evitarea problemelor grave care, in afara de faptul ca pot sa genereze dureri insuportabile pot implica si o cheltuiala suplimentara.

Tinand cont de toate aceste aspecte, stomatologii sustin ca sanatatea orala se poate intretine foarte usor urmand pasii de mai jos:

  • Dintii trebuie sa fie periati de minim doua ori pe zi si in mod similar, ata dentara.
  • Utilizeaza produse de igiena care contin fluor.
  • Evita produsele foarte bigate in zahar care accelereaza aparitia cariilor dentare.

Urmand un astfel de plan problemele dentare isi vor face aparitia, dar vor fi mult mai blande, si daca esti atent vei putea taia raul de la radacina si te vei prezenta in clinica stomatologica imediat ce ai observat ca se intampla ceva. Renunta la teama de a merge la stomatolog. Cei mai multi oameni ajung in cabinetul stomatologic doar atunci cand apare o durere insuportabila la nivelul dintilor. In acest moment este posibil sa fie vorba de o carie interdentara sau de una foarte adanca, si medicul ar putea ajunge in situatia de a nu mai putea face nimic singura solutie fiind o extractie dentara.

Conform statisticilor se pare ca afectiunile stomatologice sunt pe primul loc in ceea ce priveste potentialul acestora de a imbolnavi organismul. Prin urmare, mai mult de 90 de procente din populatia globala sufera de carii, pe cand 60 de procente au anomalii dentare sau maxilare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *