Uncategorized

Vrei sa-ti faci o casa? Este un moment bun sa investesti intr-un miniexcavator!

Costul excavarii terenului pentru fundatia unei case poate depasi 1000 de euro, iar un miniexcavator se poate cumpara, la mana a doua, cu 3000-4000 euro. Un barbat cu abilitati tehnice si care este interesat sa cheltuie cu folos banii ar putea ajunge la concluzia ca, investind intr-un miniexcavator, va putea recupera banii din lucrarile pentru constructia propriei case, dar si excavand sau inchiriindu-l pentru alti doritori.

Posibile costuri suplimentare pentru un miniexcavator cumparat la mana a doua

Unele piese ale utilajelor grele se uzeaza periodic, astfel ca un utilaj cumparat la mana a doua este posibil sa aiba nevoie de minime investitii.

Multe utilaje grele au mecanisme care functioneaza pe baza de instalatii hidraulice (fixe sau flexibile), piesele flexibile mai ales necesitand inlocuirea lor periodica. Miniexcavatoarele vechi si cu multe ore de folosire au probleme, de obicei, la nivel hidraulic, astfel incat ar fi indicat a se estima costurile posibile pentru astfel de componente.

Cilindrii hidraulici deteriorati pot pierde ulei, respectiv presiune, necesitand inlocuirea cu altii noi.

Dintii sau lamele cupei de excavare – chiar si cei realizati din carburi – se uzeaza si necesita innoire, fiind practic consumabile ale excavatorului.

Senilele sau cauciucurile miniexcavatorului – depinde ce sistem de deplasare are acesta – se pot uza, situatie in care sunt necesare costuri pentru schimbarea lor.

Pe langa astfel de piese care se uzeaza din cauza specificului activitatii utilajului, pot aparea si costuri legate de functionarea utilajului (motor, transmisie finala etc.).

Costuri de dislocare a utilajului sau de functionare

Trebuie avut in vedere ca un miniexcavator sau orice alt utilaj se poate transporta la santier doar pe o platforma, ceea ce implica un cost suplimentar, care depinde de distanta de deplasare.

Mai trebuie socotite costurile de functionare, respectiv combustibilul – utilajele grele functionand cu motorina sau cu benzina (utilajele din locurile expuse frigului intens).

Cei interesati sa investeasca in utilaje grele trebuie sa stie ca pentru a putea manevra chiar si un miniexcavator este nevoie de o calificare de operator utilaj greu. Asadar, in lipsa unei calificari a proprietarului, trebuie luate in calcul si costurile angajarii unei persoane calificate pentru manevrarea unui utilaj greu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *