Uncategorized

Din nestiinta te poti alege cu dosar penal

Oamenii de la Electica au venit, au sigilat nisa cu sigurante si nu mi-au spus nimic. Multi functionari vin si pleaca muti, desi ar trebui sa-ti dea grija ce sa faci sau mai ales ce sa nu faci. Nu ne-am nascut toti invatati, iar uneori daca nu spui ceea ce trebuie, cineva are de suferit. Imi amintesc de vecina mea, care si-a operat fetita in varsta de 5 ani de peritonita. La plecare nu i s-a spus cu ce sa o hraneasca si mai ales ce sa nu-i dea de mancare copilei. Pe atunci internetul nu era o sursa inepuizabila de informatie ca acum (si aici este discutabil, fiindca nu tot ce se spune este adevarat sau de folos).
Cert este ca s-a gandit sa-i dea micutei salata de cruditati, fructe si legume, adica exact ce nu trebuia si micuta s-a umflat si au ajuns din nou la spital.
La fel au facut aplicantii de sigiliu cu mine. Au venit, au strigat, au intrat pe hol plini de noroi, au pus sigiliul si au disparut fara nicio vorba.
Intr-o zi, s-a ars o siguranta si am ramas fara electricitate. La cat sunt de comozi, am incercat sa sun, dar stit cum procedeaza: „Pentru limba romana apasati tasta 1, pentru engleza…” de parca in Romania doresc sa le vorgesc in engleza. Apoi continua cu nerusinare: ”Apelul dumneavoastra este foarte important pentru noi, dar in acest moment toti operatorii sunt ocupati (de fapt pot fi acasa), asa ca va rugam sa aveti rabdare si sa ramaneti pe fir!” si imi pun muzica.
Pe mine arde camasa ca am un proiect de terminat urgent, iar ei imi pun muzica!
Satula de apasat tasta 1,2, 3 si de ascultat muzica, am chemat un electrician, iar omul sa ma ajute, a smuls sigiliul. De unde sa stiu eu ca la viitorul control se va lasa cu plangere penala, daca la montarea sigiliului nu mi s-a spus?
Asa m-am trezit ca am mare nevoie de un avocat penal priceput care sa ma scoata din necaz. L-am gasit la Societatea Civica de Avocatura Motorgacanureci si mi-a placut ca pe cat era de priceput professional, pe atat era de intelegator si plin de tact. Nu a ras de experienta mea si nu m-a certat, nu mi-a dat sfaturi de pe pozitii de superioritate didactice, cum fac multi.
Cu profesionalism a pus la punct dovezile care veneau in apararea mea. A solicitat convorbirile mele telefonice din care se vedea clar modul in care erau tratati clientii s-a folosit de toate artificiile si am castigat.
Referitor la experienta mea cu avocatii de la Motorgacanureci am numai cuvinte de lauda, fiindca:
-mi-au raspuns imediat, cand eram speriata de moarte si au discutat cu mine pana mi-au inlaturat temerile
-au luptat alaturi de mine sa castig, inca din timpul consultantei am simtit ca nu mai sunt singura
-tarifele practicate de ei sunt oneste.
-discuta cu clientul pe intelesul acestuia, nu folosesc termeni de specialitate, care necesita traducere
-sunt onesti si prezinta in termeni reali ceea ce se poate intampla.
Consider ca autoritatile ar trebui sa faca diferenta intre cei care incalca legea voit si cei care intra sub incidenta penala din nestiinta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *