Uncategorized

Importanța Materialelor de Sablare Superior Calitative pentru derularea eficientă a lucrărilor în șantiere și ateliere

Calitatea materialelor de sablare folosite influențează într-o proporție foarte mare succesul tuturor operațiunilor de sablare și curățare, indiferent de tipul de suprafață care trebuie pregătită, metalică sau nemetalică. Printre caracteristicile pe care un responsabil de șantier – bun cunoscător în domeniul tratamentelor de suprafețe – le urmărește în alegerea unui material abraziv de calitate superioară, se numără:

• Materia primă din care este fabricat materialul de sablare trebuie să aibă origine controlată, iar procesul de fabricație trebuie să îndeplinească toate standardele tehnice de calitate pentru a menține caracteristicile de duritate și compoziția chimică nealterată a materialului pe parcursul timpului. Granatul Roșu (Red Garnet) recomandat pentru debitarea cu jet de apă (water jet cutting) comercializat de către GritSablare este un produs special conceput pentru mașinile cu jet de apă, oferind o serie unică de caracteristici de duritate, densitate, friabilitate și formă a particulelor, ce maximizează proprietățile de tăiere ale mașinilor cu jet de apă.

• Materialul abraziv trebuie să permită realizarea de economii financiare semnificative, în ceea ce privește costurile de achiziție și transport. Este necesară achiziția unei cantități semnificativ mai mici de abraziv pentru derularea unor operațiuni de sablare complexe, folosind un material de sablare superior calitativ, spre deosebire de unul obișnuit. Tot în vederea realizării de economii, trebuie să se țină cont și de gradul de reutilizare al materialului. Alicele de Oțel Premium distribuite de către GritSablare sunt îmbogățite cu adaos de crom, au o duritate foarte mare (> 64 HRC) și pot fi reutilizate în peste 1100 cicluri de sablare (Erwin Test Machine), permițând operațiuni de sablare rapide și agresive. Spre deosebire de alicele de oțel obișnuite realizate din resturi de oțel (fier vechi și ruginit), Alicele de sablare Premium sunt fabricate din rebuturi de oțel folosite la fabricarea rulmenților, fapt care le asigură o durată operativă foarte mare.

• Materialul nu trebuie să altereze structura chimică a suprafețelor sablate, factor important în cazul tratamentelor derulate pentru suprafețe de INOX, aluminiu, zinc, alamă sau alte materiale neferoase. Alicele Angulare de INOX și Alicele Cilindrice de INOX distribuite de către GritSablare nu contaminează suprafețele tratate, sunt ideale pentru operațiuni de sablare, respectiv durificare suprafețe, pot fi reutilizate în peste 800 cicluri de sablare și durificare, fiind ideale pentru utilizarea în cabine și camere de sablare.

• Materialul de sablare trebuie să fie ecologic, să nu conțină silicați liberi care pun în pericol sănătatea operatorilor și mediul înconjurător. Gritul Abraziv Angular (Nickel Slag) distribuit de către GritSablare este un material ecologic certificat (certificat radiologic, în conformitate cu Directivele Europene și cu standardul ISO: 11126-5), fiind cel mai economic material de sablare pentru utilizarea în spații deschise, la sablarea de poduri, nave maritime, șantiere navale, platforme de petrol, construcții civile, fațade clădiri, conducte de metal, jante și piese auto.

• Un alt atribut urmărit în alegerea materialului de sablare trebuie să fie continuitatea livrărilor de material, în timp util pentru a nu înregistra întârzieri și decalaje în îndeplinirea lucrărilor operative, pe șantier sau în atelier. GritSablare este lider național în furnizarea de materiale de sablare de calitate superioară, având stocuri de peste 3500 tone de materiale abrazive și o infrastructură eficientă de livrare la timp a tuturor produselor comandate. Totodată, GritSablare are ca obiectiv dezvoltarea unor relații de colaborare solide și pe termen lung cu partenerii săi de afaceri.

Finalizarea activităților de sablare în timp util este un obiectiv și o necesitate pentru fiecare șantier și atelier de sablare. Eficientizarea activităților și lucrărilor prin soluții calitative de sablare este un prim pas în realizarea acestui deziderat.

Taguri: gritsablare, grit abraziv, materiale abrazive, alice de sablare, alice de otel
Permalink: http://www.comunicatedepresa.ro/gritsablare/importanta-materialelor-de-sablare-superior-calitative-pentru-derularea-eficienta-a-lucrarilor-in-santiere-si-ateliere
Ti-a placut acest comunicat? Distribuie-l prietenilor pe retelele sociale!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *