Comunicat de presa

Un start-up creat de alumni JA Romania castiga AmCham EU Youth Entrepreneurship Award 2017

Bucuresti, 12 iunie 2017 – Camera de Comert Americana (AmCham EU) si Junior Achievement Europe (JA Europe) sunt incantati sa anunte ca Oculus, un start-up din Romania, este castigatorul celui de-al cincilea premiu AmCham EU Youth Entrepreneurship Award. Oculus a dezvoltat ochelarii Mitra, un dispozitiv care ofera ajutor si siguranta esentiala persoanelor cu deficiente de vedere in timpul miscarii, utilizand senzori incorporati si algoritmi eficienti.
Un start-up creat de alumni JA Romania castiga AmCham EU Youth Entrepreneurship Award 2017
Echipa din spatele start-up-ului este formata din alumni JA care au participat la competitia de antreprenoriat JA Compania Anului 2016, unde au castigat in faza europeana premiu de excelenta in IT.

Premiul AmCham EU Youth Entrepreneurship Award, organizat in colaborare cu JA Europe, vizeaza prezentarea tinerilor cu talent antreprenorial si este un simbol al sprijinului companiilor americane pentru locuri de munca, crestere si inovare, precum si angajamentul lor fata de prosperitatea Europei.

Juriul a fost deosebit de impresionat de modul in care start-up-ul combina tehnologia cu scopul social. Alti finalisti au fost Couch din Portugalia, Key Butler din Norvegia, Telefonul Saluv din Elvetia si Rechinii Sociali din Republica Ceha.

Tudor Popa, CEO si dezvoltator, Oculus, a declarat: “Acest premiu va schimba cursul proiectului nostru. Mai important, ne va ajuta sa aducem ochelarii Mitra mai rapid pe piata pentru a ajunge la cei ecare au nevoie cel mai mult”. In cadrul acestui premiu, start-up-ul va primi, de asemenea, sesiuni de mentorat de la CEO-uri din Consiliul Executiv AmCham EU. “Mentoratul este o ocazie fantastica pentru noi. Suntem inca tineri – doar optsprezece ani- si vom fi capabili sa invatam de la unii dintre cei mai experimentati lideri de afaceri din lume”, a adaugat Tudor Popa.

Susan Danger, CEO al AmCham EU, a declarat: “Suntem mandri sa sustinem tineri europeni talentati, cum ar fi Oculus. Ei demonstreaza creativitatea, unitatea si mentalitatea pozitiva, care sunt cheia succesului”. Ea a adaugat: “Pentru ca UE sa ramana competitiva intr-o lume globalizata, este esential ca factorii de decizie politica sa incurajeze antreprenoriatul si inovatia. Acestea sunt motoarele economiei europene”.

Caroline Jenner, CEO al JA Europe, a declarat: “Pentru al cincilea an, JA Europe organizeaza Youth Entrepreneurship Award in parteneriat cu AmCham EU. Prin aceasta colaborare, ne-am angajat sa dezvoltam la mai multi tineri abilitatile de care au nevoie pentru a deveni antreprenori de succes precum Oculus si a caror participare la programul JA Compania demonstreaza impactul pe care il poate avea asupra carierelor ulterioare.“

Juriul care a selectat castigatorul a fost compus din: Nando Cesarone, presedinte, UPS Europe; Susan Danger, CEO, AmCham EU; Ryan Heath, senior corespondent al UE, POLITICO; Eva Maydell, membra a Parlamentului European; Adam Shub, Chargé d’Affaires, US Mission to the EU; si Patrick Xhonneux, vicepresedinte EMEA Marketing, SAS.

Despre AmCham EU

AmCham UE vorbeste despre companiile americane angajate in Europa in privinta comertului, investitiilor si competitivitatii. Scopul sau este de a asigura o clima de afaceri si de investitii orientata spre crestere in Europa. AmCham UE faciliteaza rezolvarea problemelor transatlantice care afecteaza afacerile si joaca un rol in crearea unei mai bune intelegeri a pozitiilor UE si SUA in materie de afaceri. Investitiile globale din SUA in Europa au totalizat peste 2 trilioane de euro in 2016, sprijina direct peste 4,5 milioane de locuri de munca in Europa si genereaza anual miliarde de euro in venituri, comert si cercetare si dezvoltare.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.500 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org.

Persoana de contact

Dorin Calin

National Operations Manager, Junior Achievement Romania

Telefon: 0730 330 883;

E-mail: dorin.calin@jaromania.org

http://www.jaromania.org

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *