Comunicat de presa

LetItFlow – un proiect european de cercetare care susţine prelungirea activitatii profesionale a personalului medical de peste 50 de ani

In cadrul conferintei organizate recent la Secţia de Neurologie din Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, SIVECO a prezentat intr-un mod atractiv si intuitiv elementele informatice specifice ale solutiei LetItFlow
LetItFlow – un proiect european de cercetare care susţine prelungirea activitatii profesionale a personalului medical de peste 50 de ani
Echipa de medici si asistente din cadrul Sectiei de Neurologie Clinica Generala a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a participat recent la cea de-a VIII-a editie a Conferintei Stiintifice „Ingrijiri medicale centrate pe pacient – Asistentii medicali si moasele, profesionistii care pot face diferenta”, organizata de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), Bucuresti.

Echipa medicala implicata in implementarea proiectului este formata din Dr. Athena Ribigan, Medic specialist neurolog; Getuta Burlac, Asistent medical generalist; Virginia Rata, Asistent medical generalist; Dr. Florina Antochi, Medic primar neurolog.

Prin intermediul lucrarii „LetItFlow – sistem de distributie activa a fluxurilor de lucru dedicat personalului medical”, doamna Dr. Athena Ribigan a prezentat functionalitatile relevante ale solutiei informatice LetItFlow si modalitatea practica de aplicare a acestei solutii in domeniul medical, precum si rezultatele proiectului.

In calitate de partener tehnic, SIVECO Romania a ilustrat elementele specifice ale solutiei informatice LetItFlow printr-un film atractiv si intuitiv.

Obiectivul specific al prezentarii a constat in familiarizarea participantilor cu solutia informatica LetItFlow, din punct de vedere functional si al modului de operare. La eveniment au participat 550 de persoane.

Prezentarea proiectului a fost primita cu interes de catre audienta, la lucrarile sesiunii stiintifice fiind prezenti 400 de participanti. Acestia au avut ocazia sa-si exprime opiniile privind utilitatea, accesibilitatea si uzabilitatea aplicatiilor LetItFlow prin completarea Chestionarului de satisfactie LetItFlow.

Proiectul IT european, denumit in mod sugestiv „LetItFlow” sustine prelungirea activitatii profesionale a personalului medical. Concret, in cadrul proiectului s-au implementat fluxuri de activitati specifice care ajuta personalul medical de peste 50 de ani (asistenti medicali, infirmiere si tehnicieni de laborator) in indeplinirea sarcinilor zilnice, astfel incat acestia sa iti desfasoare activitatea eficient, in conditii optime, si sa se poata adapta usor la noile proceduri, protocoale si tehnici de operare.

Proiectul este coordonat de compania Integrasys din Spania , iar parteneri sunt SIVECO Romania, Noldus Information Technology Olanda, AIT – Austrian Institute of Technology, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si University Hospital Virgen Macarena, Sevilla, Spania.

Solutia informatica LetItFlow permite asistarea profesionala a angajatilor in varsta, asigurand functionalitati de monitorizare a activitatii acestora, prin intermediul unor dispozitive mobile de comunicare, a unor servicii specifice de notificare, precum si a unor interfete de interoperare adaptate proceselor si fluxurilor de activitati.

Pe parcursul desfasurarii proiectului LetItFlow, au mai fost organizate numeroase evenimente de diseminare a rezultatelor proiectului, prin intermediul carora utilizatorii finali au avut posibilitatea sa comunice si sa evalueze rezultatele obtinute la nivelul fiecarei etape de implementare.

Despre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) este cel mai mare spital din Bucuresti, care ofera asistenta medicala primara si tratament de ultima generatie. Istoria sa incepe in anul 1978, cu doar cateva departamente, precum Medicina Interna, Chirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Ginecologie, Traumatologie – Ortopedie, Anestezie – Terapie Intensiva, Radiologie, Laborator si Anatomie Patologica. De-a lungul timpului, s-au adaugat noi specialitati si, in prezent, are 28 de departamente si peste 1000 de paturi ce asigura asistenta de urgenta, ingrijire medicala si activitate didactica universitara, cercetare clinica si educatie postuniversitara.

Sectia de Neurologie Clinica Generala include 18 medici neurologi, cercetatori, un neuropsiholog, fizioterapeuti, personal medical dedicat, care poate oferi ingrijiri de cea mai buna calitate pacientilor, utilizand cele mai avansate tehnologii, terapii adecvate si complexe, cercetare translationala si clinica si asistenta medicala integrata. Medicii neurologi efectueaza activitate de cercetare, clinica si didactica universitara, cu formare si educare a noilor generatii de cercetatori si doctori.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *