Uncategorized

Webinar GRATUIT despre cum integram cu succes generatia Millenials in organizatie

Li se spune Millenials, generatia Y sau generatia „De ce?”. Pentru ca au competente care ii diferentiaza puternic de toate generatiile anterioare. Poti afla „Cum sa motivezi si sa instruiesti generatia digitala” participand la webinar-ul GRATUIT din 17 noiembrie, organizat pe CloudLearning.ro
Webinar GRATUIT despre cum integram cu succes generatia Millenials in organizatie
Au pana in 30 de ani. In mai putin de un deceniu, ei vor fi cei care vor decide in majoritatea companiilor. Cultura lor difera puternic de cea a generatiilor anterioare, si sociologii considera ca tinerii de azi vor schimba complet modul de lucru actual. In acest moment, insa, se constata ca sunt cei mai „fluizi” angajati cu care s-a confruntat forta de munca pana acum. Au asteptari mari de la oamenii din jurul lor, de la companii si de la branduri, doresc ca managerii sa fie deschisi la propunerile lor si sa vina in intampinarea nevoilor lor, oferindu-le posibilitatea de a lucra conform unui orar pe care sa si-l stabileasca singuri si posibilitatea de a-si crea propria fisa de post. Decid sa paraseasca un loc de munca, oricat de bine platit, pentru unul mai placut, in care sa se simta bine, sa se simta apreciati si valorizati. Dar, in ciuda increderii afisate in ei insisi, celor mai multi le lipsesc competentele de baza necesare in campul muncii si robustetea emotionala si nici nu sunt cu adevarat independenti.

Pentru angajatori, intrebarile „Cum ii motivam pe tineri?”, „Cum ii facem sa devina productivi?” si „Cum conducem aceasta generatie?” constituie preocupari foarte importante.

Pentru a veni in intampinarea acestor nevoi reale ale angajatorilor, dar si ale angajatilor, doi specialisti isi unesc fortele pentru a expune cele mai eficiente metode de a atrage si conduce tinerii de astazi, in cadrul webinar-ului gratuit „Cum motivezi si instruiesti generatia digitala?” din 17 noiembrie, ora 15, gazduit de www.cloudlearning.ro, platforma AeL dezvoltata de SIVECO Romania.

Madalina Balan, expert in psihologie organizationala la Hart Consulting, vorbeste in cadrul webinar-ului despre un studiu amplu despre psihologia generatiei digitale, realizat de Hart Consulting, impreuna cu SNSPA, catedra de management, coordonata de dna decan prof univ. Florina Pinzaru, partenerul pe piata locala al firmei de consultanta in managementul talentelor si dezvoltarea leadershipului HOGAN Assessments.

Viorel Jigman, Manager AeL SIVECO Romania, abordeaza in cadrul aceluiasi webinar solutiile de tip „blended learning” pentru trainingul angajatilor, care se numara printre cele mai eficiente metode pentru atragerea si motivarea tinerilor din generatia Millenials.

„Tinerii digitali doresc sa poata lucra independent pe proiecte provocatoare din punct de vedere intelectual, pentru ca rutina ii oboseste si ii descurajeaza. De asemenea, pot lucra in echipa mai bine decat oricare alta generatie. Si aici intervine tehnica blended learning, pentru trainingul angajatilor, o combinatie bine studiata intre invatarea traditionala, in sala de curs, centrata pe instructor, si instrumentele moderne de eLearning, centrate pe cursant”, declara Viorel Jigman.

Un avantaj cert al platformei AeL CloudLearning.ro este acela ca permite invatarea individuala, fiecare angajat putand parcurge cursul in ritmul sau propriu, dedicand cat timp are nevoie pentru a deprinde anumite abilitati. Angajatii pot comunica cu instructorul si cu colegii pe forumul dedicat cursului respectiv si pot pune intrebari sau invata din raspunsurile postate pe forum.

„Milenarii sunt considerati „nativi digitali”, spre deosebire de asa numitii „imigranti digitali”, reprezentantii acelor generatii care nu au avut la dispozitie dispozitivele tehnologice de la varste fragede si care le integreaza in activitatile lor, fara a le considera totusi indispensabile. Tinerii milenari se regasesc in mijlocul unui curent informational permanent si acest lucru le modifica aspiratiile, nevoile, comportamentele”, declara Madalina Balan, psiholog.

Cursurile online se recomanda a fi continuate prin workshop-uri deschise, in care participantii, care si-au insusit deja cunostintele de baza parcurgand cursul, pot interactiona cu specialisti, pot pune intrebari si isi pot extinde astfel cunoasterea asupra domeniului abordat in cadrul cursului.

Aceasta metoda a imbinarii studiului individual, in mediul online, cu workshop-uri deschise, tinute de experti, este recomandata in special generatiei Y. Studiul stiintific intreprins de Hart Consulting a aratat ca milenarii sunt mult mai sociabili decat colegii lor din generatii mai mari; au curiozitate crescuta, sunt creativi, deschisi si au o viziune clara asupra viitorului. In schimb, sunt prea putin pragmatici. Dar pot invata sa fie responsabili, eficienti si sa fie integrati cu succes in organizatie. Cum? Urmariti webinar-ul din 17 noiembrie, pe CloudLearning.ro.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *